Младо семейство от Крумово приготвя торти за самотни и нуждаещи се хора

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В пловдивското село Крумово възрастни жители и хора в неравностойно положение се радват на внимание и грижа в най-специалния за тях ден. Благодарение на младо семейство, рожденици получават като изненада в дома си ръчно приготвена торта. Социалната кауза е подкрепена от местното кметство, откъдето са направили списък на хората, за които се изработват празничните сладки изкушения, съобщава БНТ.

Валери Запрянов и Петя Иванова от село Крумово се занимават с производство на торти и сладкиши. Още в началото на дейността си семейството искало да радва и другите с труда си.

Тъжно и тежко ми става, като видя хора без възможности да не могат да си позволят и парче торта и ей така си го решихме“, разказа Валери Запрянов.

Помолили кмета да носи тортите, за да не се чувстват хората притеснени от неочакваната помощ. Сред първите изненадани от жеста е 70-годишният Петър Грозев.

„Много е важно за такива като мен. Значи аз съм на 70 години, бързо ги направих, обаче направо, направо ме разтопи“, каза той.

Петя и Валери не познават хората, за които правят торти. Преди дни подарък от тях на рождения си ден получила и 82-годишната Стоянка Краева.

„Благодаря на тези млади хора, които са решили да ме изненадат, за един възрастен човек най-важно е грижата, просто вниманието“, каза Стоянка Краева.

„За тези хора по-скоро жестът е важен и важното е, че кметът отива, важен човек в селото, да им я поднесе“, коментира Петя Иванова.

Млади хора в неравностойно положение също ще получат торта на рождените си дни

„Наистина сме избрали такива хора, които наистина имат нужда да им се обърне внимание, но няма от кого да го получат и затова мисля, че тази инициатива е много добра“, посочи Стоян Минчев – кмет на село Крумово.

Каузите в помощ на жителите не са изключение в Крумово. В края на всяка година в местното читалище събират хранителни продукти, които също даряват на нуждаещите се.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!