Месецът на раждане определя колко ще живеем – ето в кой месец се раждат столетниците:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Досега сме чували какви ли не теории, свързани с начина ни на живот и продължителността на живота. Интересно проучване обаче извади наяве някои съвсем неочаквани резултати.

Според изследването времето, в което сте родени и месецът на раждане , са показателни за това каква продължителност на животаще имате.

Намерете вашите сезон и месец и разберете повече!

бебе в яйце

Краят на зимата – началото на пролетта

Родените от февруари до март обикновено са обект на много алергии и са податливи на подобни инфекции и зарази. Те често страдат от дисфункция на щитовидната жлеза, ставни възпаления и сърдечни заболявания.

Пролет (април – май)

Децата родени през този период, са с по-слаба имунна система и е логично, заради факта, че през април започват простудите, а през май продължават и вирусните инфекции. По-напред в годините, тези хора имат проблеми с паметта и се поддават на развитието на деменция и сърдечно-съдови заболявания.

лятно бебе

Начало на лятото

Това са много слънчеви хора, носещи настроение, но с годините се изменят и често ги застига депресия и проблеми с дихателните органи. За сметка на това пък тези хора рядко се оплакват от мигрена (при жените) и от болки в гръбнака (при мъжете).

Средата на лятото

Учени забелязват, че родените през юли живеят до дълбоки старини. Все пак проучването показва, че тези хора са предразположени към артрит и астма (мъжете), а жените пък към бронхит, остеохондроза и тумори.

сладко бебе

Краят на лятото и началото на есента

Това са хора, които също страдат от мног алергии. Мъжете с времето се оплакват от тромбоза и повишена умора, а жените често са засегнати от онколочини заболявания.  Но и двата пола рядко може да страдат от депресия или диабет.

Разгара на есента

Това е времето, когато родените бебета имат всички шансове да живеят до дълбоки старини. Техните майки ядат главно плодове и зеленчуци, докато са бременни и се разхождат много на чист въздух. Това са хората с отлично здраве.

Зима (декември – януари)

Родилките през зимата, често са страдали от депресивни състояния и поради тази причина и техните деца имат склонност да са тъжни.

Разбира се важно е да отбележим накрая, че това кой месец сте родени не е единственият фактор, но също и начинът на живот на индивида и родилката. Важно е да живеете здравословно и да се преглеждате редовно!

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!