Международен таен жест, ако сте в беда-Снимка-16-годишно момиче го показа и беше спасено

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Според NBC News, изчезналото 16-годишно момиче от Северна Каролина е било спасено, след като е потърсило помощ от TikTok от колата си. Как се появи този сигнал, какво общо има карантината с него и защо може да е трудно за жертвите да потърсят помощ, ще разкажем в нашата статия.

РАЗСЛЕДВАНЕ: Фактологията на жестокото убийство на Евгения (ВИДЕО)Tова е една зловеща семейна история. За една жена, която никога няма да се прибере у дома. За един м…Nov 20 2021vijti.com

ЖЕСТ ЗА ПОМОЩ

По време на пандемията много от нас преживяха напълно уникална ситуация . Несигурност на прогнозите, принудителна изолация и дискомфорт от ограничаване на свободата… Всичко това предизвиква депресия, на фона на която започнаха да се появяват по-често случаи на домашно насилие.

На този фон представителите на женската благотворителна организация Canadian Women бяха неприятно изненадани от броя на постъпилите жалби. Оставени сами с насилниците , жените трябваше да бъдат спасени, но не винаги знаеха как да помолят за помощ.

В помощ на жените беше записано обучително видео за жертви на домашно насилие. В него момичето показа отворената си длан, след което сви палеца си и го затвори с останалите си пръсти, свивайки ръката си в юмрук. Това означава „домашно насилие“, „имам нужда от помощ“ и „домашно насилие“.

Видеото бързо стана вирусно, особено в TikTok. Потребителите отбелязаха, че жестът е ефективен. Лесно е да се покаже с една ръка и не е трудно да се скрие от насилника. Благодарение на това много жертви на домашно насилие вече са успели да привлекат вниманието и да избягат от насилниците.

Що се отнася до момичето от NBC News, то използва жестове с ръце, докато е в сребрист автомобил Toyota. Преминаващ шофьор видял тези сигнали и се обадил на 911.

След като получи предупреждение, полицията арестува 61-годишния Джеймс Хърбърт Брик, който шофира колата. Неговата пленница казала на властите, че е пътувала с Брик през Северна Каролина, Тенеси, Кентъки и Охайо. В резултат на това мъжът е обвинен в незаконно лишаване на човек от свобода. Както можете да видите, жестът на TikTok спасява хора в животозастрашаващи ситуации. Научете го децата си, за да знаят как да поискат помощ.

Дъщерята на легендарния Пол Уокър води жестока битка с тумор в мозъка-Снимка Медоу Уокър може да е млада, красива и отскоро щастливо омъжена, но това не означава, че животът й …Nov 16 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!