Манастирите в България: Светата обител, където деца проговарят и прохождат, излекуваните са много

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Деца проговарят и прохождат в манастира „Свето Рождество на Пресвета Богородица“ край ямболското село Кабиле!
Чудесата са стотици и са свързани с чудодейното аязмо в светата обител.
Болните и нуждаещи се от изцеление трябва да се полеят с водата от лековития извор, да кажат молитва и да преспят в манастира.
За да се случи чудото, вярата и упованието трябва да са чисти, искрени и неопетнени,
разказа пред „България днес“ монахиня Минодора от храма.
Едно от най-големите чудеса в обителта е свързано с близо 40-годишен мъж.
Най-древният манастир в Европа е в България, а водата в аязмото има голяма лечебна сила (ВИДЕО)Сигурно малцина знаят, че най-старият манастир в Европа се намира на територията на България. Това е…Jan 25 2019vijti.com

Човекът бил обездвижен, не се хранел, бил отслабнал десетки килограми и състоянието му било изключително лошо. Родителите му го довели в Кабиленския манастир, полели го с вода и останали да пренощуват.
Само след няколко месеца и тримата се върнали, а майката раздавала питка за здраве. Синът й вече се движел спокойно, без придружители, хранел се нормално и дори започнал да шофира.
„Тук се изповяда момчето, взе си и причастие. Всички бяха много щастливи“, разказа пред вестника жената от обителта, която отговаря за книгата с чудесата в манастира.

В друг случай в храма дошло момче от близкото село Маломир. То не можело да говори, а вече било голямо. Довело го неговата баба с надеждата Богородица да помогне на внучето й да проговори.
Така се и случило! Младежът се полял с вода от азямото, повярвал истински в чудото и то станало.
По подобен начин друг негов връстник излекувал екземата на ръката си. Тя била толкова сериозна, че лекарите не намирали начин да го излекуват. Чудодейната вода от аязмото и искрената вяра свършили тази работа.
Бившият градинар в манастира също усетил силата на изцелението.

Мъжът страдал от болно рамо. Бил строителен работник и от тежката работа рамото му се извадило. Оттогава болките били нетърпими, а ръката му постоянно била изтръпнала. След като се полял с водата от аязмото, човекът се оправил и забравил за проблема.
Жителка на Чирпан имала болно сърце. Доктори й предлагат да й сложат стент, кръвното също било проблем. Тогава жената дошла в Кабиленския манастир и след познатата вече процедура се възстановила напълно и забравила за стента.

Друга жена имала проблем със зрението. Тя също се изцерила. Успяла да премахне и туморен израстък от тялото си.
Бебе на една годинка пък имало трета сливица. Лекари искали да стане на три години, за да я оперират. Но състоянието на пеленачето било много лошо и майка му го довела в Кабиле. Преспали в обителта, а когато се върнали вкъщи, третата сливица вече я нямало.
Това са само част от чудесата в манастира, които са известни. Затова от храма апелират близките на излекуваните или самите те да ги известяват за щастливата развръзка.
Източник: lekuvai.bg
огатствата на България: Няма да съжалявате, ако посетите Дряновския манастир (ВИДЕО)Той е разположен в местност с уникална природна красота; вековни дървета по стръмните планински скло…Jan 16 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!