Кореняк софиянец възмутен: „Не можеш да превръщаш детската площадка на комплекса в който живееш в място за среднощни пиянски оргии

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Роден съм и съм израснал в този град. Обичам го!
Помня времената, когато София ухаеше на липи и улиците бяха потънали в сянката на кестените, когато сутрин те будеха гласовете на птиците, когато всеки ден се миеха улиците.
Сега нещата се промениха.
Искам да се обърна към тези, които избраха София за свой нов дом:
Не можеш да превръщаш детската площадка на комплекса в който живееш в място за среднощни пиянски оргии и да принуждаваш съседите си да слушат цяла нощ чалга.
Не можеш да превръщаш градинките в място за варене на лютеница и компоти.Да дойдеш да живееш в София струва 3000 лв. Не е малко, ама пък ще си в столицата, нали?Мечтаният живот в столицата въобще не е толкова бляскав, колкото повечето хора очакват. Висока запла…Nov 22 2018vijti.com

Не можеш да простираш бельото си по балкони и тераси гледащи към улицата.
Не можеш да караш джипа си по софийските улици все едно си сам на пътя, без да спазваш елементарните правила за движение.
Не можеш да изхвърляш боклуците и фасовете си през прозореца.
Не можеш да чупиш пейките в парка и на спирките на градския транспорт.
Не можеш да говориш силно по улиците и в заведенията, да крещиш, да се опитваш да станеш център на внимание и да се държиш грубо и арогантно с останалите…

Софиянецът никога няма да парадира с това, че е от София, няма да си прави снимки със забележителностите на града и да ги качва в социалните мрежи. Той няма нужда от това, той носи тези места в сърцето си и няма да ги забрави никога, където и да се намира.
А вие, ако имате избор и ако нещо се обърка и можете да се върнете по родните си места, то аз нямам. Трябва да остана тук след вас, за да почистя и поправя всичко това, което сте измърсили и унищожили.
За да се наричаш софиянец, не е задължително да си роден в този град, не е задължително тук да са родени твоите родители, баби и дядовци.

За да се наричаш софиянец трябва да обичаш София!
И не мислете, че искам да обидя или оскърбя някого, не, просто искам да заобичате този град, да накарате и децата ви да го заобичат и дори и да не сте родени тук, вие и вашите деца, да можете гордо да се наречете софиянци. Обикнете София, пазете я и тя ще ви отговори със същото!Знаете ли кой е най-черният ден в историята на София? За малко да изчезне от лицето на земята, ето какво се е случилоБомбардировките на България са поредица от нападения на британските и американските ВВС срещу София …Nov 14 2018vijti.com

От Александър Костов

Източник: Фейсбук

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!