Кирил Петков с таен палат в София / СНИМКИ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Милионерът Кирил Петков обитава апартамент за половин милион на столичната ул. „Цар Шишман“, но доскоро се е ширил във внушителна къща в София, научи „Ретро“. Палатът е разположен в софийския квартал „Бъкстон“, а на адреса на имота е регистрирана и фирмата на неговата жена – канадката Линда, за производство и продажба на сладкиши и торти.

Кирил Петков излезе с плакат: Не ме е страх!Снимка: Кирил Петков, ФБ Бившият министър в служебното правителство на Кирил Янев излезе с позиция …Oct 27 2021vijti.com


Към момента семейство Петкови по незнайно какви причини е решило да напусне къщата от 270 квадрата, колкото три нормални апартамента, и тя се отдава под наем срещу внушителната сума от 1800 евро, или 3500 лева, при това без включен ДДС. В обявата е споменато, че къщата се отдава с частично обзавеждане. Вероятно останалата част от мебелите Кирил и семейството му са взели в апартамента на пъпа на София.

От данните за имота става ясно, че е след основен ремонт, има два етажа плюс таван, който също е годен за обитаване. Имотът върви и с място за паркиране за общо 3 автомобила и склад в приземната част от 45 квадрата. На всеки етаж има по една баня с тоалетна. На първо ниво са разположени кухня, трапезария и две дневни помещения тип хол, на второ – три самостоятелни спални и санитарен възел. Към таванското помещение, от което съпругата на Петков Линда има снимки как прави йога, води стълба. Къщата има и тераси, но по-впечатляващ е просторният двор с буйна растителност, морава, външно барбекю с беседка и хамак.
Според брокери реалната цената на къщата към момента би била над половин милион лева, като се вземат предвид имотите, които се продават в съседство.

В социалните мрежи на Петков и жена му все още присъстват снимки от предходното им жилище, както и от сбирките им в уединения двор, полети с обилно количество шампанско. Настоящият им апартамент също не отстъпва по лукс на къщата и разполага със задна градина, в която пак могат да се събират с приятели и да гуляят далеч от любопитните погледи на минувачите по улицата.
В тлъстата си банкова сметка новоизлюпеният партиен лидер има спестявания за още поне два такива имота. От декларацията му пред КПКОНПИ стана ясно, че на влог в чужбина, без да посочи коя е държавата, той държи 700 000 долара, или 1 120 000 лева. Колосалната сума вероятно е натрупана от предприемаческия бизнес на Петков, но защо е избрал да я съхранява извън България, остава мистерия.

У нас банковите му влогове са далеч по-оскъдни. В родна банка е внесъл едва 20 хиляди лева, а в графата „налични парични средства“ в декларацията си, които могат да бъдат и суми в кеш, е вписал, че притежава 50 хиляди долара, което е около 80 бона. Съпругата му Линда няма спестявания на свое име и е разбираемо, предвид тлъстата чужбинска сметка на мъжа ѝ. За сметка на това двата семейни автомобила, които Петкови притежават, са вписани на имената и на двама им като собственост, придобита по време на брачния им съюз. Докато бе министър на икономиката в първото служебно правителство на Румен Радев, Кирил, прочул се с прякорите си Харварда и Канадеца, си купи нова кола на марката „Лексус“ за 60 бона. Жена му пък кара английско дамско бижу „Мини Купър“, купено за 13 500 лева.

Изненада! Как Кирил Петков става милионерДоскоро Петков беше далеч по-малко известен на широката публика у нас от жена си Линда. Съпругата му…Sep 26 2021vijti.com


Източник: Ретро

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!