Как спасих апартамента си от жегата през лятото без климатик само с алуминиево фолио:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тази година летните жеги започнаха още през юли и термометърът не пада под 30 градуса. Край морето такова време би било идеално, но градът се топи от екстремните температури. Ако не сте привърженици на климатиците или просто не разполагате с излишни финанси като мен, днес ще ви кажа как да използвате обикновено алуминиево фолио , за да превърнете апартамента в оазис на прохлада .

Моето жилище например е с югоизточно изложение и през лятото жегата е непоносима. Но не искам да окачвам блокиращи слънцето завеси на прозорците, в противен случай напълно ще се блокира достъпът на въздух до апартамента.

Заимствах този метод от майката на една моя приятелка – всяко лято, с настъпването на горещините, тя облепва прозорците с алуминиево фолио и се чувства страхотно. Лепилото не „хваща“ фолио, затова използвах тиксо. Много е неудобно да се работи с фолио – тънко е, плъзга се по стъкло и постоянно се къса, особено когато децата решат да помогнат. Поради липса на опит направихме голяма грешка – залепихме част от фолиото върху стъклото. Следите от тиксо, уви, не се изтриват от нищо. По-добре е, разбира се, да го монтирате на рамката.

фолио на прозорците

Не облепвайте целия прозорец с фолио, в противен случай в стаята ще стане много тъмно дори през деня.

Когато приключих, в стаята настъпи полярна нощ. Колко хубаво беше през първия половин час, когато слънцето най-накрая спря безмилостно да ме пече от всички страни, да „удря“ монитора и да нагрява всички предмети в радиус от три метра от прозореца. Веднага потънах в блажен сън.

Е, този метод си има и някои недостатъци – поради факта, че фолиот блокира почти напълно слънчевата светлина, трябва да го използвате в помещения, където не се чете или работи интензивно, защото в противен случай ще бъдете принудени да разчитате на изкуствено осветление посред бял ден.

Какво да пиете в жегата, за да отслабнете: необичаен (и ефективен) трик, който определено ще ви хареса!Процесът на отслабване може да бъде сложен през лятото, но според диетолозите има една напитка, коят…Jul 14 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!