Как се перат захабени кърпи: бързият китайски метод (без изваряване и киснене)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Кухненските кърпи са незаменими помощници на всяка домакиня в ежедневието. Най-често се смятат за най-трудни за пране, тъй като старите мазни петна се отстраняват изключително трудно от тъканта. Изглежда, че само доброто старо химическо чистене може да спаси положението. Има обаче и други ефективни народни средства. Например, изобретателните китайци са измислили начин да  перат кърпи в микровълновата . Цялата процедура отнема броени минути.

домакински кърпи

Китайският начин за пране на кърпи в микровълновата

Наистина, микровълновата е полезна в ежедневието не само за затопляне на храна. Може да я използвате за много полезни трикчета за кухнята и домашните грижи. Например, наскоро ви показахме как да избелите захабените чорапи в нея. Подобен е и т.нар.

китайски метод за пране – кухненските кърпи след процеса стават много меки и напълно лишени от чужди миризми. Днес ще ви научим  как да перете кърпите правилно , за да постигнете този резултат.

Как се перат кухненски кърпи с микровълнова печка

От какво имате нужда:

  • найлонов плик
  • 0,5 ч.л лимонена киселина
  • вода
  • сапун за пране

Процедура:

накиснати кърпи в леген

Първо накиснете всички кухненски кърпи в топла вода. Натрийте ги добре със сапун за пране, за да не остане нито едно ненатъркано петънце. Пригответе найлонов плик с достатъчен размер в зависимост от броя на кърпите. В същото време е по-добре да не поставяте повече от три в една опаковка, за да не намалите ефективността на метода. Не забравяйте да проверите дали няма дупки, в противен случай водата ще изтече в микровълновата. Поставете насапунисаните кърпи в плика, без да изцеждате водата.

кърпи в найлон

В отделен съд смесете лимонената киселина с малко вода, така че да се разтвори напълно. Добавете разтвора към плика с кърпите и разклатете внимателно. Не завързвайте самия плик, а просто го усучете, за да не изтече водата.

Поставете кърпите в чантата в микровълновата и я включете на средна мощност за 1,5-2 минути. В края на времето внимателно извадете кърпите от плика и изплакнете всяка обилно под студена течаща вода.

Ако петната са твърде упорити, можете допълнително да ги изперете в пералнята след процедурата. И не е нужно да се страхувате, че миризмата ще се прехвърли върху други дрехи при пране. Като цяло сапунът за пране, комбиниран с лимонена киселина, ще ви помогне да се отървете от мръсотията и неприятните миризми върху тъканта. Освен това лимонената киселина е известна със своите дезинфекциращи свойства. Следователно няма причина да се страхувате, че бактериите ще останат върху кърпите.

чисти кухненски кърпи

Несъмнено ще ви хареса този трик за пране на кърпи в микровълновата. В крайна сметка вече не е необходимо да прекарвате часове в накисване на тъканта. Необходими са само няколко минути и малко време за изсъхване, за да можете да използвате отново кърпите. В този случай резултатът не е по-лош, отколкото при изваряване. Струва си да опитате!

Петзвезден хотелски трик, за да имате винаги божествен аромат в банятаКак да създадете приятна миризма в банята си? В някои домове е доста трудно да се постигне прекрасен…Oct 10 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!