Какво означават червените отметки на скоростомера на автомобила

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Със сигурност много шофьори са обръщали внимание на това, че на някои скоростомери има загадъчни червени отметки. Какви ли не удивителни версии по отношение на темата има в интернет. Всъщност, както почти винаги, всичко е много просто и ясно.

Полицай притежава имоти и автомобили за стотици хиляди левовеАрести и наказания. Обиски и изземвания. И счупена телевизионна камера. Къде и как се случва това? И…Feb 2 2020vijti.com

Преди да стигнем до обяснението, трябва да се изясни за какъв скоростомер на автомобил става въпрос: модерен чуждестранен автомобил или стар съветски.

 

Съветски коли

На скоростомерите на съветските машини червените щрихи се виждат доста често. Те са означавали едно и също във всеки модел, а именно максималната допустима скорост за всяка предавка.

Така на скоростомера има три маркировки, защото по онова време скоростните кутии все още са били 4-степенни. Най-често червените ленти са поставени на деленията 40, 60 и 100 км / ч.

Трябва да се спомене, че на съвременните руски автомобили няма нищо подобно. Освен това там не се поставят червени отметки по подобие на онези, слагани в произвежданите в другите страни.

В нашето съвремие червените деления се наблюдават главно при произвежданите в Европа автомобили –  Германия, Франция и Италия. Така че за какво служат те?

Скандален катаджия развява пачки пари в служебния автомобил Ловеч пропищя от скандален катаджия, за който се оказва, че води луксозен начин на живот. Йордан П…Feb 3 2020vijti.com

Съвременни автомобили

За разлика от съветските автомобили, червените разделения на скоростомерите на чужди автомобили изобщо не показват максималните скорости на предавката, а максимално допустимите скорости на шофиране в определени участъци според правилата на пътното движение.

 

Освен това, в зависимост от страната на производство, маркировките на циферблата могат доста да се променят, както и броя на деленията

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!