Казвам ви – никога повече няма да пържа тиквички! Открих тази рецепта и сега никой у дома не иска друго:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Чипс от тиквички, пържени тиквички, мусака от тиквички, кюфтета от тиквички, пълнени тиквички, пържени, варени, печени… Опитвала съм безброй комбинации преди, но за първи път ги приготвям по този начин – всички останахме във възторг с вкуса.

Опитайте тази рецепта, защото е много лесна и проста за приготвяне, а получавате много вкусно ястие, което е страхотна идея за закуска, вечеря или лека междинна закуска и дори може да се сервира като гарнитура.

Ето как да си приготвите най-вкусното и красиво Руло от тиквички с крема сирене :

Руло от тиквички с крема сирене

Необходими продукти за кората:

  • 2 средно големи тиквички
  • 5 яйца
  • сол и черен пипер на вкус
  • 40 г настърган пармезан

За плънката:

  • 200 гр.
крема сирене

  • 2 скилидки чесън
  • копър (пресен или сух)
  • който желае може да обогати с 8 тънко нарязани листа шунка или нещо на вкус

Начин на приготвяне: 

Измийте добре тиквичките със студена вода, след което отстранете твърдите краища. Едната тиквичка (небелена) настъргваме на едро ренде, а втората тиквичка режем на тънки лентички-кръгчета. Нарежете я много тънко, може и с помощта на ренде.

В отделна купа разбийте пет яйца с телена бъркалка. Добавете половин чаена лъжичка сол и половин чаена лъжичка смлян черен пипер (или на вкус). Добавете 40 г пармезан и настърганата тиквичка (не се отцежда).

Разбъркайте с лъжица или шпатула, докато съставките се смесят. Сега можете да включите фурната да се загрее до 180 градуса. Намаслете леко тава с размери 25х35 см и я постелете с хартия за печене.

Изсипете сместа от яйца и настъргани тиквички в подготвената тава и я разпределете равномерно. Заравнете, а отгоре подредете тънко нарязаните кръгчета от втората тиквичка.

руло с тиквички

Подредете ги така, че всяка предишна тиквичка да припокрива следващата наполовина. Поставете готовите тиквички в загрята фурна да се пекат за двадесет минути на 180 градуса.

През това време в купа сложете 200 гр. крема сирене. Добавете ситно нарязани две скилидки чесън и две чаени лъжички пресен или сух бахар/копър (по-добре пресни, но може и сухи или друга подправка по ваш вкус)

Разбъркайте плънката, докато съставките се разпределят равномерно. Извадете изпечените тиквички от фурната и ги извадете от формата за печене с помощта на хартията. Поставете друг лист хартия за печене върху кората от тиквички и оставете леко да се охлади.

руло от тиквички

След това внимателно обърнете и отстранете хартията, върху която се е пекла кората. Готовата плънка нанесете върху охладената кора и я разпределете равномерно по цялата повърхност.

Подредете отгоре тънки резени филе или шунка (по желание), след което внимателно навийте рулото с помощта на долната хартия. Оставете в хладилника да се охлади и стегне поне час. След това можете да го нарежете и сервирате.

руло от тиквички

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!