И 3-те орхидеи 2 години не помръднаха, докато не им дадох лимонов сок-То не беше цъфтеж, то не бе растеж! Не се слага директно!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Много домакини обичат да отглеждат прекрасни орхидеи на первазите си, защото тези саксии изглеждат просто страхотно. И има огромно разнообразие от сортове орхидеи: от класически бели фаленопсиси и цимбидиуми до лилави ванди и цветни пафиопедилуми (венерино пантофче). Просто не е лесно да се грижиш за тях: или не цъфтят, тогава листата падат …

Здрави корени, сочни зелени листа и разкошни цъфтящи издънки са това, за което жадува всеки любител на орхидеи. В допълнение към класическите съвети за позициониране, поливане и подрязване, има още една тайна рецепта, която да гарантира, че орхидеите ще цъфтят пищно. Всичко е за лимона или по-скоро за лимоновия сок.

Лимоновият сок има дезинфекционен ефект и предпазва растението от различни заболявания и вредители. Освен това лимонът съдържа много калий и витамин С, които подпомагат растежа и цъфтежа на орхидеите. Лимонът за орхидеите е просто средство за растеж на цветни стъбла, здрави корени и листа, изобилен цъфтеж.

За да наторите орхидеята с лимонов сок, трябва да знаете няколко тънкости. Първо, лимоновият сок не трябва да попада върху орхидеята неразреден, в противен случай високото съдържание на киселина може да увреди растението. Второ, трябва да знаете самата рецепта за лимонов дресинг .

Споделям с вас като с близка приятелка. Запишете: имате нужда от 1 чаена лъжичка лимонов сок и литър вода. Можете също да вземете суха лимонена киселина. Това ще отнеме само 1 г (това е по-малко от половин чаена лъжичка) на 1 литър вода. Смесете ги и поливайте цветето с тях 1-2 пъти на три месеца. Можете да добавите лимонена вода към чинийката, така че корените да я поемат от там.

Ето още един вариант: можете да смесите 10 капки лимонов сок с 200 мл вода. Накиснете мека кърпа във вода с лимон, изцедете я и след това избършете с нея листата и корените на орхидеята. Повтаряйте тази процедура веднъж седмично и след 2 седмици ще забележите резултата!

Ако започнете редовно да поливате орхидеята с вода с лимон, тогава тя ще стане по-здрава без допълнителни средства. Орхидеите реагират много добре на подкислена вода .

Поливането на орхидеи у дома определено трябва да се извършва не само с вода, но и с лимонов сок. Водата с лимон върши работа. Моите 3 млади „дами“, които стояха в саксия без цъфтеж за около няколко години, дадоха листа едновременно, а една особено нежна, която седеше 2 години без да мърда, най-накрая даде поне нови корени. Ефектът е мигновен, някоя се събуди след седмица, някоя след 10 дни.

Започнах да я полива в началото на декември (поливане с обикновена вода, следващия път с подкиселена вода), пъпките се събудиха на отрязаната дръжка. Според мен това е най-безопасният начин да се грижим за цветята. Благодарни бяха дори тези, които вече мислех, че са изсъхнали безвъзвратно.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!