И тя се облажи! Вижте в какъв палат се шири Мария Габриел (СНИМКИ):

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Името на Мария Габриел може да е ново за политиката у нас, но тя бързо набра популярност с ролята си на вицепремиер и министър на външните работи в кабинета „Денков“, а доскоро бе и най-сигурният избор за премиер.

Освен че има зад гърба си пълната подкрепа на колегите си от ГЕРБ, Габриел е сред малкото лица в българската политика, които не крият, че са милионери. Определено сред най-впечатляващите й и скъпи имоти е къщата й в родния й град Хаджидимово , която е с размерите на прогимназия, пише „Ретро“.

Мария Габриел къща

Домът на Габриел в малкото градче се издига на цели три етажа и е опасан с охранителни камери, които денонощно следят дали край къщата се навъртат недоброжелатели.

Всички в града знаят чий е имотът, който за тяхна изненада не е скрит зад висока като на зандан ограда.

Къщата разполага с два входа. Съседи на Габриел разкриват, че когато идвала в родния си край, предпочитала да минава през задния вход, за да бъде визитата й по-дискретна. Там се намира и големият близо декар двор на къщата й. Той е засят с овощни дръвчета, а роднините й през пролетта и лятото сеели в него зарзават. Улицата пред огромната къща пък наскоро е ремонтирана с общинско финансиране от 600 хиляди лева.

Мария Габриел къща Хаджидимово

В родното Хаджидимово Мария, която там знаят като Неделчева, се прибира все по-рядко, особено след смъртта на баща си. Иван Неделчев издъхва внезапно на 15 април 2016 г., а дъщеря му по това време е тъкмо родила, с бебе на ръце. След трагедията майката на вицепремиерката живеела основно в София, а в Хаджидимово ходела през почивните дни и за летните месеци. В столицата семейно гнездо е свил и братът на Мария – Борис, който е женен и има собствен бизнес.

Мария Габриел къща Хаджидимово

За съжаление, баща й не доживява да види един от най-големите й професионални и кариерни успехи, а именно назначението й като еврокомисар през 2019 г. Покойният Иван Неделчев обаче успява да прегърне внука си  Жан-Едуард, който отчасти е кръстен на него, защо-то Иван на френски е Жан. Таткото на Мария я отвежда и до олтара през 2012 г., когато тя се омъжва на изискана церемония в София за избраника си – френския политик Франсоа Габриел. Техен кум става тогавашният шеф на ЕНП Жозеф Дол, в чийто екип съпругът на Мария работи. Годежът им се случва по необичаен начин – пред една от залите в Европейския парламент, където Франсоа пада на колене с пръстен пред бъдещата си съпруга. Двамата имат два апартамента в Брюксел и Страсбург, който обаче ползват под наем. Софийското им жилище е напълно тяхна собственост и е купено през 2021 г. за 3701 хиляди лева. Банковите влогове на семейство Габриел пък надхвърлят 2 милиона евро, а съпрузите разполагат и с два ултралуксозни автомобила -мерцедес и беемве.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!