Истинско кисело мляко ли ядем? Проверка по бабините методи даде странни резултати (ВИДЕО)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Българското кисело мляко е на трапезата ни ежедневно и е едно от любимите ястия у нас от векове. То е и един от продуктите, прославили ни по целия свят, чак до Япония и Китай, където в момента е хит. Истинско ли е обаче киселото мляко, което всеки ден купуваме от рафтовете на супермаркета? Любопитен тест, направен по метода на нашите баби показа някои странни отклонения, които трябва да обяснят самите производители. Иначе, за да е автентично, киселото мляко трябва да се приготви от качествено прясно мляко, да се свари на определена температура и да се закваси с истинска закваска. След това идва най-важният процес – ферментацията на киселото мляко, която протича благодарение на уникалните бактерии Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus.
Баба редовно ме изненадва с тях, когато ѝ отида на гости – сиренки с кисело мляко и кашкавал! Няма друга такава вкусотияДнес ще ви предложим една позабравена рецепта за любима закуска – сиренки с кисело мляко и кашкавал.…Dec 9 2018vijti.com

Именно те дават неповторимия вкус, който познаваме още от детските си години. Убедете се нагледно какво показа тестът на няколко от най-масовите кисели млека в търговската мрежа. Резултатите са притеснителни.

Важните стъпки при заквасването на хубаво кисело мляко
Трябва да използвате качествено прясно мляко (без натрапчиви миризми и вкус), добра подкваса и подходяща температура, за да се случи магията. Три важни стъпки за приготвянето на домашно кисело мляко, пише hitrinibg.com.
Ползвам за закваска мляко по БДС с по-висок процент на масленост (3%). Важно е киселото мляко да съдържа достатъчно количество живи бактерии Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus, които са полезни за нашия организъм.

Може да използвате и суха закваска, която се предлага в здравословните магазини. Прясното мляко сварявам до кипване, след което охлаждам до 41-44 градуса. Търсим температура около 43 градуса на млякото, но нямаме термометър… Ще се доверим на инстинкта си. Тъй като търпимостта на всеки е различна ще дам и времето малко относително. Потопете в млякото кутрето си. Трябва да го задържите между 10-15 секунди. Това означава, че млякото е готово за подквасване.
Киселото мляко, което ползвате за подкваса е добре да е със стайна температура. На буркан от 800 мл. слагам по 2 супени лъжици подкваса. Наливам около 200 мл. от топлото прясно мляко и разбърквам много добре. Доливам прясно мляко до ръба където започва капачката и отново разбърквам. Затварям бурканите веднага и увивам за 4 часа в одеяло.

След 4 часа млякото е готово и го слагам в хладилника. Консумира се на следващия ден. На снимките се вижда добрият резултат от начина, по който правя моето кисело мляко. Тук е момента, в който искам да ви кажа следното нещо: колкото по-висока е маслеността на прясното мляко толкова по-топло трябва да се заквасва (това го знам от баба и дядо, които имаха биволици и овце. Баба правеше масло, сирене и най хубавият “бял мъж“). Млякото което купувам от фермера е с масленост над 4%. Правя от него чудесна сметана, крем сирене, извара и масло.
Тази изпитана диета с кисело мляко ще ви помогне да свалите до 6 килограма за седмицаКак да свалите между 4 и 6 кг за една седмица? Като хапвате кисело мляко, при това в неограничени ко…Dec 9 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!