Здравният министър обяви: Облекчаваме мерките

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Мерките се облекчават частично в началото на февруари, стана ясно от думите на здравният министър.

От утре сме създали логистиката за започване на ваксинацията и с ваксината на „Модерна“ в България. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, при посрещането на първата партида, предаде Фокус.
„Току-що получихме първата доставка на втората ваксина в България, ваксинатана „Модерна“. Тя в момента се позиционира в хладилник, който държи температурен режим от минус 20 градуса. От утре сме създали логистиката за започване на ваксинацията и с ваксината на „Модерна“ в България“, обяви министърът.
По думите му дозите от ваксината са изключително малко и ще бъде разпределена за РЗИ – София. „Ще бъде много трудно да създадем логистика за ваксиниране с втора доза на много места.
Той обяви, че на 25 януари 4000 дози ще дойдат нови количества и ще бъдат разпределени във регионите на страната.

Д-р Илиева си сложи втора доза ваксина и разказа за остри странични ефекти ВИДЕО Преди повече от 20 дни д-р Катя Илиева, практикуваща в Чикаго, се ваксинира срещу COVID-19. Сега ве…Jan 12 2021vijti.com

„Хубавата новина е, че ЕК сключи договор за допълнителни количества ваксини от първата доставена в България ваксина – на „Пфайзер“. Българската държава участва в това споразумение с индикативни количества към днешна дата – близо 2 млн. 900 хил. ваксини.
Имаме абсолютното спокойствие, че ще имаме достатъчно количества ваксини за всички български граждани. В процес на регистрация е и ваксината на „Астра Зенека“. Индикативните количества от тази ваксина са близо 4 млн. и половина. Осигурили сме ваксини за всеки един български гражданин“, допълни още здравният министър.

Противоепидемичните мерки ще бъдат облекчени в началото на месец февруари, заяви още здравният министър проф. Костадин Ангелов. Единственото нещо, което ще бъде променено, ще бъде в сферата на висшето и средното образование, каза още той.
От думите му стана ясно, че от 25 януари ще започне масово тестване на учителите.

Без ваксинация няма заплата! Работодател принуди служителите си да се ваксиниратВ събота следобед около 16:45 ч. в Центъра за ваксинация Райсганг (Бавария) група млади служители на…Jan 11 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!