Защо всички започнаха да слагат орехи в саксиите си

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

10-годишен орех на вилата на родителите от година на година ни радва с реколтата. От миналия сезон баща ми продава орехи на пазара. Разбира се, целите ядки се плащат по-добре и у нас е пълно с черупки, но ако знаете за какво ги използва майка ми няма да повярвате.

Случи се така, че мама се грижи за реколтата, а татко я контролира. В дома им всеки прави най -доброто. Така че майка ми измисли как да използва орехови черупки в градинарството. Следвам нейния пример.

Кралска орехова торта без брашно – фантазия от целувки, орехи и шоколад. Толкова мека и нежна, че потъваш във вкуса ѝ:Ако обичате да приготвяте домашни сладкиши и най-вече торти, то тази рецепта ще ви вдъхнови да опита…Dec 15 2019vijti.com

Орехови черупки в градината

Ако имате няколко излишни килограма ядки, не бързайте да ги хвърляте. В края на краищата черупката е биоразградим продукт. Опитните собственици знаят, че настърганите черупки могат да се използват за мулчиране на почвата под дървета или цветни лехи.

В допълнение, черупките могат да бъдат добавени към компост или изгорени, а пепелта може да се използва като тор. Начупените орехови черупки се поставят на дъното на топли легла заедно с клони. Естественият продукт трябва да бъде полезен, а не да гние в кошчето.

Ако нямате собствена градина, няма значение. Стайните растения също се нуждаят от ядки. За начало може да се използва като дренаж в саксия. Предварително начукайте черупките с чук и след това покрийте със земя.

Обикновено полагам цели половини на черупката с дупката надолу към земята. Тази „броня“ ви позволява да намалите поливането на растението. Тъй като черупката е затворена, влагата се изпарява по -бавно. Топлината и влагата остават под черупката.

В допълнение, покритието от орехова черупка предпазва почвата от бял варовик. Почвата става по-здрава и по-благоприятна за растенията. И всичко това благодарение на високото съдържание на йод в черупката на ореха.

Доспехите от черупки предпазват почвата не само от вар, но и от гъбички и мушици . За паразитите е по -трудно да го пробият, а също така ги възпира миризмата на йод. И в крайна сметка: саксията, украсено с черупки, изглежда очарователно.

Навикът да използвам ядки при отглеждане на стайни растения започна преди няколко години. Автоматично изхвърлям черупката на ядки, не в кошчето, а в отделна кутия. Между другото, черупките на не само орехи, но и всякакви други ядки са подходящи. Например черупките от макадамия също миришат добре!

Сладка като мед, мека като пух и сочна като шербет! Уникална баница с локум и орехиАко досега не сте опитвали баница с локум , а ви харесват традиционните сладки печива с фини кори, т…Nov 29 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!