Запознах майка ми с родителите на годеника ми и тя веднага поиска да отменим сватбата-Ето цялата история

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Когато се обадих на майка ми и казах, че ще се женя, тя беше искрено щастлива. Все пак вече съм на 27 години и тя отдавна настояваше да не се бавя. С Мишо сме заедно от три години.

Той е прекрасен, грижовен и много мил човек. Той дойде при нас и си намери работа тук. Преди година решихме да живеем заедно в апартамент, който майка ми отдавна ми беше купила Това е едностаен апартамент в нова сграда, много уютен.

Майка ми живее в Италия от десет години. Тя прави добри пари там и е намерила любовта, така че няма намерение да се връща. Неведнъж ми е предлагала да се преместя при нея и аз сериозно се замислях, но тогава срещнах Мишо и разбрах, че ако тръгна, ще е само с него. И тогава, поради ситуацията в страната, всички планове трябваше да бъдат отложени. Но ние не искахме да отлагаме сватбата повече – животът е твърде кратък.

Убедих майка ми да дойде няколко месеца преди сватбата, за да помогне в подготовката. Решихме да не правим голям празник, не му е времето.

Когато майка ми пристигна, реших веднага да я запозная с родителите на Мишо. Тя много харесваше младоженеца. Предварително предупредихме, че ще дойдем на гости на родителите му, купихме торта и цветя.

Посрещнаха ни много топло и имахме чудесна маса. Всичко изглеждаше перфектно.

– Имате много красив апартамент! – отбеляза мама.

„Не е наш, под наем е“, отговориха родителите на Миша.

-Какво стана с вашия?

– Продадохме го! Ние сме имигранти; Апартаментите там са евтини. Решихме, че животът е кратък, затова продадохме дома си и тръгнахме да пътуваме. Беше страхотно решение. В продължение на две години посетихме различни места. Но парите свършиха и сега сме под наем.

– Сега имате ли достатъчно пари?

– Сега Мишо ни помага: плаща наема, тока и останалите услуги. За такъв син може само да се мечтае!

Мислех, че всичко мина перфектно. Но у дома майка ми започна да се държи странно. И тогава тя заяви:

– Елате в Италия за една седмица с мен, ще наема екип и ще направя ремонт в апартамента ви. Това ще бъде моят подарък.

– Как ще дойдем? Сватбата е скоро.

– Има още два месеца до сватбата. Няма да ви навреди да си починете. Нека Миша живее с родителите си.

В крайна сметка се съгласих. Но когато се върнахме, в апартамента ни живееха непознати. Нищо не разбрах и се обадих на майка ми, а тя живееше с приятел.

– Мамо, какво става?

– Дъще, отмени сватбата. Отделете време. Поживей още малко и виж как ще се развие всичко.

– Но защо? Ти хареса Мишо!

– Мишо е добър, но за родителите си. Той плаща техния апартамент, а живее в нашия. Ако иска да създаде собствено семейство, нека първо се погрижи за него. Нека ти намери квартира под наем, тогава ще видим.

– Но той не може да напусне родителите си!

– Родителите му са егоисти. Те са продали дома си, а аз цял живот работих, за да ти купя апартамент!

Отначало се ядосах на майка ми, но после се замислих. Може би тя е права? Сега не знам какво да правя – да задържа сватбата или да чакам. Ами ако наистина винаги ще съм на второ място?

Редактор: Ясен Чаушев
[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!