Загадката около строежа на Стоунхендж започва да се разбулва, ДНК анализи определиха произхода на древните строители

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тайните на Стоунхендж започват да се разкриват
Загадката около строежа на Стоунхендж започва да се разбулва.
Не друидите, а древни племена с тъмна кожа и черни коси
най-вероятно са строителите на мистичния монумент.
Британски учени анализирали ДНК на строителите на Стоунхендж, за да определят техния произход, съобщава бюлетин на Natural History Museum. В резултат на тези си изследвания те заключили, че постройката е дело на племена, които се заселили от Иберийския полуостров.
Последни изследвания разкриха нещо много любопитно за близнаците какво правят в коремчето на мама преди ражданеУчени от Университета в Падуа, Италия са окрили, че близнаците, а и всички други бебета се стремят к…Nov 16 2018vijti.com

Екипът от експерти, ръководен от Селим Брайс от „Natural History Museum“ в Лондон, проучва ДНК-материал, извлечен от останки на представители на племената, които са обитавали територията на Великобритания в периода на предкаменната ера.
Строителите на известния Стоунхендж са били фермери, но освен това са пришълци от днешна Испания. Анализите са направени на база на сравнението на тяхната ДНК с тази на племената, които по това време са живели в континенталната част на Европа. Резултатите показват, че предците на строителите на Стоунхендж преди около 6 хиляди години са мигрирали на британския остров. И са се преместили от Иберийския полуостров. Съответно от района на днешна Испания .

На Иберийския полуостров те пристигнали 2 хиляди години по-рано,
по време на преход който започнал от Анадола, днешна Турция. В този вълна на миграция, една група от племената тръгнали покрай река Дунав към Централна Европа, а другата обратно през Средиземно море.
Във времето на неолита, тези племена поели към Великобритания,
а освен познанията си по селско стопанство, те донесли със себе си и културата за изграждане на неолитни структури от големи каменни блокове, точно като Стоунхендж.

Въпреки че успешно завладяват с Великобритания, пребиваването на иберийските заселници не е за дълго. Преди около 4500 години техните потомци напълно са изтикани от Острова, от новата вълна на мигранти, този път идващи от централната част на Европа. С което променят изключително сериозно етнографската карта на региона.
Източник: Разкрития.ком
Разбулиха най-голямата мистерия от 130 години насам – стана ясно кой е бил Джак ИзкормвачаНай-голямата мистерия от 130 години насам е решена, разкриха Джак Изкормвача След 130 години загадки…Mar 20 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!