Забравете за тоалетното пате: Истинската чистота и свежест в тоалетната струва едва жълти стотинки

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Сигурно и у вас на рафта в банята има поне 2-3 препарата за почистване на тоалетната и плочките.
Зачитали ли сте се обаче някога в съдържанието на етикетите им? Да, пълни са с всякакви химически формули, много от които едва ли са полезни за кожата, да не говорим за задушливия им аромат.
Затова днес решихме да обърнем гръб на химията и да ви научим как сами да си направите тоалетни блокчета , с които да почистите бързо до блясък тоалетната чиния.
Без при това да харчите куп пари! Ето как се правят тези евтини домашни блокчета за тоалетната :
Перфектно: Лесен и бърз начин за почистване на микровълнова фурна без препаратиПочти във всяка къща има микровълнова фурна. Тя не заема много място, лесна е за използване, икономи…Jul 22 2019vijti.com

Домашни блокчета за тоалетна
Трябват ви:
3/4 чаша сода за хляб
2 с.л.лимонена киселина (лимонтузу)
ароматно етерично масло по избор (лавандула, чаено дърво или каквото предпочитате)
1 с.л.течност за съдомиялна

Приготвяне:
В дълбока купа смесете содата и лимонената киселина. Разбъркайте хубаво, добавете няколко капки от любимото си етерично масло за аромат, след което прибавете и течността за съдомиялна. Разбъркайте хубаво до еднородна консистенция като тесто, след което с лъжичка напълнете с нея формички за лед и притиснете хубаво с пръст.
Оставете блокчетата да изсъхнат, след което обърнете формата и ги извадете. Съхранявайте готовите тоалетни блокчета в затворен буркан, на дъното на който сте поставили салфетка. При необходимост просто пуснете едно тоалетно блокче в тоалетната чиния – ще видите как водата на дъното буквално ще закипи. Щом процесът свърши, просто отмийте с чиста вода!

И още един лесен начин за почистване на тоалетната чиния:
Оцет и сода за хляб
Содата е чудесна за премахването на петна, но не премахва бактериите, така че ако искате да дезинфекцирате вашата тоалетна, добавете бял (дестилиран) оцет за почистване. Оцетът е слаба киселина и може да унищожи микробите и бактериите, както и да неутрализира миризмите.
Вземете половин кутия сода за хляб и я изсипете в тоалетната чиния. Нека содата покаже своята магия, като я оставете една нощ. Когато се събудите на сутринта, пуснете водата на тоалетната няколко пъти, докато содата не премине през канализацията.

Вземете четка за тоалетна и я използвате, за да изчистите стените и да премахнете всяко замърсяване, ако има такова. Резултатът е перлено бяла тоалетна.
Ще ви трябват една чаша оцет и половин чаша сода за хляб. Изсипете белия оцет в тоалетната и оставете за 30 минути. След това вземете содата и четката за тоалетна, предварително напоена с оцет, и поръсете чинията със содата. Дръжте четката в тоалетната чиния, добавяйки содата. Сега ще имате по-чиста и стерилна тоалетна.
Източник: lekuvai.bg
Няма по-лесен начин за почистване на матрака от този: Получавате чисто нов матрак само с 3 лесни стъпкиНадали ще откриете по-лесен начин за почистване на матрака от този невероятен метод! В дом, в който …Jul 1 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!