Жизнено важни упражнения за жените над 40- добро здраве и перфектно тяло са в кърпа вързани с тях (снимки)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

С годините се променят много неща за съжаление и ако искаме да запазим добро здраве и оптимална форма на тялото трябва да знаем следните неща.  Как да тренирам, ако има здравословни ограничения? Как се променят тренировките според възрастта на жената? Как да поддържаме костите силни и мускулите еластични до старост? Абсолютно всички зрелидами след 40-годишна възраст си задават такива въпроси.

Започнах да ги правя на шега. На втория ден чак ми се доплака от облекчение – болката в гърба изчезна! Златни упражнения!Ако и вас ви измъчва остра болка в гърба и врата, имате проблеми с кръвното и често се будите нощем,…Jan 18 2020vijti.com

Ако подобни мисли ви посещават, време е да ви зарадваме- ние с любов подготвихме информативен материал с тренировъчна сесия. Тази хубава жена на снимката е вашият личен треньор.

Винаги е приятно да срещнеш човек, който е страстен към работата си!  Редовните тренировки помагат за намаляване на биологичната възраст, подмладяват, профилактика са за разширени вени, остеохондроза и други сериозни заболявания.

Домашното обучение за жени е една от любимите ни теми, те винаги ще ви помогнат, когато няма време за фитнес. Предлагаме ви упражнения от професионален фитнес инструктор, с които да поддържате лесно у дома здравето и тялото си.

ОБУЧИТЕЛНА ПРОГРАМА ЗА ЖЕНИ

КОМПЛЕКТ УПРАЖНЕНИЯ ЗА ЗРЕЛИ ЖЕНИ

Легнете на гърба си, издърпайте корема си. Стегнете дупето. При вдишване вдигнете ръката си и бавно я спуснете назад, на издишването се върнете в първоначалното си положение. Правете упражнението с всяка ръка на свой ред.

Важно! Не спускайте ръцете си изцяло на пода , просто докоснете повърхността и върнете ръката си назад. По този начин ръцете ще бъдат в напрежение през цялото време, а мускулите ще бъдат под напрежение максимално. Гръбначният стълб в горната част на гърба трябва да бъде плътно притиснат към пода, гърбът и рамената не трябва да се откъсват от постелката! Изпълнете упражнението за 1 минута.

Повдигнете две ръце едновременно, както е описано в предишното упражнение. Опитайте се да поддържате движенията си гладки. Този блок от упражнения укрепва добре раменния пояс и се препоръчва за тези, които страдат от артрит, артроза и които имат болки в раменните стави. Изпълнете упражнението за 1 минута.

Оставете ръцете нагоре и добавете малко люлеене нагоре и надолу. Не откъсвайте раменете си от пода, дръжте брадичката си към гърдите.

Такива плавни упражнения премахват хрускането в ставите и всяка болка. Изпълнете упражнението за 1 минута. В края не спускайте ръце: преминете направо към следващия етап на тренировката!

Разперете ръцете си отстрани и се върнете в първоначалното си положение, като същевременно ги държите в постоянно напрежение, в никакъв случай не ги спускайте на пода. По време на това упражнение може да почувствате леко усещане за парене или дори изтръпване на пръстите. Не се притеснявайте! Това е нормално, след края на упражнението дискомфортът ще изчезне.

Гледайте дъха си , упражнявайте се плавно.

Оставете ръцете си вдигнати до ширината на постелката. Внимателно повдигнете ръцете си едновременно нагоре и надолу. Това ще наподобява пулсация. Изпълнете това упражнение и за 1 минута.

Не се отказвайте! Разперете ръцете си отстрани, дланите надолу и продължете с пулсиращи движения. Изпълнете упражнението за 1 минута. След това можете да обърнете дланите си и да извършите друга версия на това упражнение също за 1 минута.

Сега преместете ръце зад главата си, като поемете дълбоко въздух. Внимателно ги спуснете надолу, без да докосвате повърхността на пода. Изпълнете това упражнение за 1 минута.

Пристъпваме към укрепване на тазовото дъно. Повдигнете единия крак и себе си на другия. Обърнете внимание: тазът не трябва да се движи! Изпълнете това упражнение за 2 минути с всеки крак отделно.

Вземете крака, огънат в коляното отстрани. Лумбалната област и целият гръб трябва да бъдат притиснати плътно към постелката . Изпълнете упражнение от 2 минути за всеки крак.

След това добавете въртене! Много полезно упражнение за всеки със ставни проблеми или наранявания. Завъртете 2 минути за всеки крак.

Повдигнете 2 крака, в същото време приберете и раздалечете коленете си. Отстрани – и назад! Натиснете здраво гърба си към пода. Ако краката започнат да се уморяват, можете леко да ги държите с ръце в коленете.

Следващо упражнение: разтворете краката си на разстояние и леко ги издърпайте към себе си. Приберете краката си, дръжте стомаха си стегнат. Тези движения подобряват метаболизма и допринасят за отлива на лимфата .

Време е за облекчаване на умората в мускулите на гърба, облекчаване на стягането! Ръцете отстрани, краката нагоре и огъване. Поемете въздух, издишайте леко спуснете краката на една страна, обърнете главата си към другата. Повторете от 8 до 16 пъти

За да отпуснете и стегнете мускулите си, останете обърнати на една страна, изправете леко крака си и натиснете ръката си към пода. Дръжте крака си с ръка. Задръжте в това положение от 1 минута до 3. Направете същото, като завъртите краката си на другата страна.

 

Запазете тази полезна тренировка и я покажете на приятелите си! Сигурните упражнения няма да навредят на ставите ви, не претоварвайте гръбначния стълб. Споделете впечатленията си, ще ви бъдем благодарни!

Страдате ли от разширени вени: Какви съвети и упражнения препоръча специалистът доц. д-р Андриан Тонев (ДИАГРАМА)Доц. д-р Андриан Тонев, д.м. завършва Медицински университет – София през 1994 г. От 1995 до 1997 г.…May 28 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!