Жена си купи пръстен от разпродажба за 25 лева, но след години това промени живота й

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Гаражните разпродажби са много популярни, особено в страните на Запад и отвъд океана. По такива места човек може да намери най-различни вещи и предмети, които да използва. Ако се разтърсим, може дори да намерим и някое скрито съкровище. Точно такъв е случаят с тази англичанка. Тя купува пръстен от разпродажба на стойност £10 или 25 български лева, предаде Блиц. Едва години по-късно жената открива, че пръстенът, с който се е сдобила, всъщност притежава изключителна стойност. Оказва се, че камъкът на пръстена е брилянт, чиято стойност възлиза на 350 000 британски лири. Жената не е имала и най-малка представа, че носи толкова скъп и ценен пръстен. Тя разбира за това съвсем случайно, когато ювелир й разкрива, че носи на пръста си съкровище, от което може да спечели огромна сума пари.
Забравената история: Потулената истина за Спартак – синът на РодопитеРодните ни историци и политици системно заличават от народната памет спомена за този героичен тракие…Dec 3 2018vijti.com

В този невероятен случай важи в пълна сила поговорката: „Боклукът за един е съкровище за друг“, защото по разпродажбите обикновено хората продават неща, които смятат да ненужни. А ето, че понякога може да продадем или подарим нещо, без да знаем истинската му стойност.

Ето и още една любопитна история – Историята на брилянта“Картие-Бъртан-Тейлър
В нея са замесени много пари, мъжко тщеславие и силна страст, пише fortuna-jewellery.com.
Всичко започва през 1966г., когато в ЮАР е открит огромен необработен диамант. Ювелирът Хари Уйнстън изработил от него брилянт с крушовидна форма с маса повече от 69 карата.

На 23 октомври 1969г. брилянтът бил предложен на търг в Ню Йорк, организиран от Sotheby’s, а сред претендентите, желаещи да го притежават били личности като гръцкият корабен магнат Аристотел Онасис, султанът на Бруней и разбира се Ричард Бъртън. Наддаването започнало от 200 000 щатски долара. В крайна сметка като основни конкуренти се очертали Ричард Бъртън и ювелирна къща Cartier. Търгът бил спечелен от Cartier с 50 000 щатски долара над предложената от Бъртън сума. Така крушовидния брилянт се превърнал в най-скъпо продадения до този момент скъпоценен камък и новият му собственик получил правото да му даде име – брилянтът Cartier.

Ричард Бъртън не могъл да се примири със загубата и без да губи време започнал праговори с представителя на Cartier Робърт Кенмор за откупуването му. По-късно актьорът ще каже : „Този камък трябваше да принадлежи на най-прекрасната жена на планетата; непоносимо ми беше дори да си представя, че мога да го видя носен от Джаки Кенеди или София Лорен.
За този брилянт бях готов да дам и 2 милиона долара или ако трябва собствения си живот.“ Бъртан постигнал желаното и не се наложило да стига до крайности. Брилянтът получил тройно име „Картие – Бъртън – Тейлър“ и преди да бъде предаден на новия си собственик в продължение на няколко дни бил изложен на витрината на ювелирната къща на Пето авеню в Ню Йорк.

От Cartier брилянтът бил инкрустиран в пръстен и именно така актрисата го получава като подарък, но носенето му се оказало непосилно за актрисата в прекия смисъл на думата и по молба на актрисата огромният камък станал част от масивно колие, чийто дизайн трябвало да отговаря на редица условия : дължината му да е съобразена с това да прикрие белегът от животоспасяваща за актрисата процедура. Брилянтът бил застрахован за милиони долари, а клауза в договора определяла условията , при които да бъде носено, а именно не повече от 30 дни годишно и под съпровода на въоръжена охрана.
Първата поява на Елизабет Тейлър в обществото с неповторимото колие е 40-ят рожден ден на Грейс Кели, а по –късно и на 42-рата церемония по връчването на наградите „Оскар“.
Историята на Никола: Животът ми се крепи на една лъжа, синът ми не е от мен, но истината ще го погубиКазвам се Никола и съм на 58. Както и да го погледнеш, вече съм във втората половина на живота си и …Nov 16 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!