Ето как правилно се слага маската, за да ни предпази наистина от вируси – съветите на пулмолога (Снимки):

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Маските са един от най-често използваните атрибути в болното време. За съжаление у нас те по-често се използват от здравите, а не от болните хора. Знаем ли обаче наистина как правилно да поставим маската , така че да ни предпази? Ето съветите на пулмолога :

Пловдивчанка е със съмнения за коронавирусПловдивчанка е със съмнения за коронавирус. Тя е настанена в инфекциозната клиника на УМБАЛ „Св. Гео…Feb 25 2020vijti.com

Д-р Александър Симидчиев, пулмолог, заяви, че коронавирусът ни плаши толкова много, защото не знаем подробности. Иначе, сподели той, страната ни е готова за COVID-19. Пулмологът обясни дори, че коронавирусът е по-малко смъртоносен от грипния вирус, който върлува в момента. Лекарят потвърди също, че маски в аптечната мрежа вече няма. Нещо, което със сигурност и сами сте установили.

лекар с маска

„Преди да сложим една маска трябва да изчистим ръцете си. След което маската трябва да се постави с по-светлата страна към лицето, а твърдата да е към носа. Не трябва да пипаме маската отпред нито когато я слагаме, нито когато я махаме. Веднъж ползвана, една маска е заразена и не може да се носи повторно“, каза той.

медицинска маска

Ръцете са ни най – големият ни враг, нищо, че ни помагат много, обясни още д-р Симидчиев пред „България он еър“. „Няма смисъл здравите хора да ходят с маски. Те трябва да се използват от кашлящи, болни хора“, каза пулмологът. Една маска може да се носи не по – дълго от 6 – 8 часа. В момента, в който усетим, че маската става влажна, трябва да я сменим веднага, обясни д-р Симидчиев.

„Няма други средства, с които може да заменим маските. Не може да използваме марля или шал“, каза още той. „Колкото сме по-здрави, толкова по-трудно ще ни повлияе един вирус и затова са изключително важни балансираното хранене и чистият въздух“, заяви още д-р Александър Симидчиев.

СКАНДАЛ: Ето как „изследват“ за коронавирус у насПотресаващо безхаберие за коронавируса и неговото изследване у нас разкри разказ на българската режи…Feb 24 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!