Един симптом на дланите издава чернодробно заболяване. Как да го разпознаете, преди да дойдат проблемите:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Черният дроб е много важна жлеза в тялото ни, а е също и най-голямата жлеза при бозайниците, тежаща повече от 2 кг. Някои промени в дланите могат да показват проблеми с черния дроб , а лекарите твърдят, че има начин да разпознаете симптомите на заболяването , преди да стане сериозно.

Черният дроб играе роля в пречистването на тялото от токсините, които поглъщаме по различни начини, и лекарите откриват, че има някои фини признаци , които показват проблеми с черния дроб.

А именно, ако забележите, че ръцете ви се зачервяват или често се подуват, трябва незабавно да отидете на лекар и да прегледате черния си дроб. „Зачервяването на ръцете се нарича палмарна еритема и може да показва някакъв вид чернодробно заболяване“, казва д-р Лин Постън, която добавя, че този симптом се среща при около една четвърт от хората с чернодробни проблеми.

червени длани черен дроб

Д-р Джена Липхарт обяснява, че зачервяването на ръцете се получава поради вазодилатация на малките кръвоносни съдове в дланите, тоест те се разширяват и увеличават количеството на подутата кръв. Този симптом може да е свързан с болестта на Wilson, тоест чернодробно заболяване, което предотвратява пречистването на медта.

Също така зачервяването на дланите може да бъде причинено от хематокроза, натрупване на твърде много желязо в тялото или цироза, при която здравата тъкан е увредена и черният дроб не може лесно да се пречисти.

зачервяване на дланите цироза

„Цирозата е последният стадий на чернодробно заболяване, при което здравата тъкан се заменя с увредена тъкан, която не може да се регенерира и тогава говорим за трайно увреждане на черния дроб“, обяснява д-р Джена Липхарт.

Д-р Дейвид Бийти казва, че зачервяването на дланите може да се появи на точно определено място и разкрива как да го разпознаем. Ако се касае за чернодробно заболяване, зачервяването се получава по месестите части на дланта, под палеца и малкия пръст.

Но може да засегне и други части на дланта. Най-често това зачервяване е симетрично и се усеща лека топлина. Ако натиснете кожата на мястото на зачервяване, тя побелява, тоест кръвообращението се губи.

Важно е да се отбележи дали кръвообращението се възстановява веднага след натиск на дланта или отнема време, за да се възстанови. Друг важен признак, който предупреждава за заболяване на черния дроб, е треперенето.

тремор длани

Тремор или неконтролируемо треперене на дланите, след това поява на отоци, синини, обезцветяване на кожата с жълти линии, както и деформация на пръстите. Важно е веднага да забележите симптомите, за да може състоянието да се излекува по-лесно.

Ракът на яйчниците убива безшумно! Това са 4 ранни симптома, които всяка жена трябва да знае! (+ РЕЦЕПТА)No ExcerptJul 27 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!