Един зеленчук разрежда кръвта и намалява риска от тромбоза – ежедневната му консумация разрежда кръвта със 70%!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ежедневната употреба на това естествено „лекарство“ няма да предизвика негативни странични ефекти върху човешкото тяло.

Един зеленчук разрежда кръвта и намалява риска от тромбоза – ежедневната му консумация разрежда кръвта със 70%!Ежедневната употреба на това естествено „лекарство“ няма да предизвика негативни странични ефекти въ…Feb 5 2022vijti.com

Коронавирусната епидемия, бушуваща за втора поредна година по света, провокира сгъстяване на кръвта при по-голямата част от възстановените от смъртоносна инфекция и съответно повишен риск от образуване на кръвни съсиреци в съдовете. Доматите могат да бъдат чудесен начин за лечение. В крайна сметка доматите допринасят за разреждането на кръвта и по този начин намаляват риска от тромбоза. Шотландски изследователи стигнаха до това заключение.

В експеримента участваха 200 доброволци. Според резултатите от теста ежедневната консумация на домати „разрежда“ кръвта със 70%. Ефектът е регистриран при 97% от участниците. Изследователите приписват този резултат на наличието на антитромботични елементи, флавоноиди, в плода.

В допълнение, високото съдържание на ликопен поддържа здравето на клетките. Доматите също така предотвратяват заболявания на сърдечно-съдовата система, полезни са за предотвратяване на рак, помагат в борбата с възпалението, подобряват здравето на очите поради голямото количество витамин А.

Препоръчително е да се използват домати, както пресни, така и термично обработени. Струва си да се отбележи, че в резултат на това техните полезни свойства само ще се увеличат.

„След две минути варене или пържене количеството на полезния ликопен се увеличава. И така, най-голямото му количество в доматеното пюре е до 1500 милиграма на килограм “, обяснява Оксана Видря, диетолог

А благодарение на съдържанието на бета-каротин, полезен е и прясно изцеденият доматен сок.  Един домат или седем чери домата ще са достатъчни на ден.

„Луд“ турски мед предизвиква халюцинации и лекува високото кръвноТурция е най-големият производител на мед в света след Китай. В страната има два вида мед – единият …Feb 7 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!