Д-р Мария Богоева на 81 години: Оставих пенсионирането и се върнах в болницата, иначе щяха да затворят инфекциозното в Дупница

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

На 81 години д-р Мария Богоева успя да спаси от затваряне инфекциозната клиника в Дупница, която в момента приема ковид пациенти. Жената е единственият лекар в отделението и единствен инфекционист в града, разказва Нова тв.

„Доволна съм, че съм здрава и мога да помагам. Не ми тежат годините, не се чувствам на 81. Щяха да затворят отделението и, за да спася болницата, дойдох да работя”, сподели инфекционистът.

Мангъров: Личните лекари излязоха от играта заради страх и болниците преляхаД-р Атанас Мангъров подчерта, че вирусът не е опасен за млади, здрави и силни хора, както и за децат…Nov 3 2020vijti.com

Сега д-р Богоева и останалите лекари са голямата надежда на Дупница. „Щадят ме откъм дежурства. Работя от 08.00 до 14.00 ч., за което им благодаря. Не давам нощни смени”, споделq медикът.

Резервен вариант за инфекционист в общинската болница нямат. И д-р Богоева на практика в момента е незаменима.

В Дупница COVID-отделението е пълно и няма спокоен ден за лекарите. „Не можем да настаним всички, които идват. Започват разправии с близките, те са си прави, но и ние сме прави”, смята лекарката.

Най-много д-р Богоева страда за медицинските сестри около нея, защото вижда, че много често те полагат извънреден труд, който остава невъзнаграден.

В битката срещу коронавируса най-важен е високият дух, казва още д-р Богоева. Тя е решена на всичко, за да преведе екипа и пациентите си през ада на пандемията.

Лекарите искат задължителен тест преди прегледНе трябвало да е само PCR, имало и по-евтини варианти Пациентите да минават на тест, преди да отида…Nov 1 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!