Д-р Караиванов е страстен ловец и планинар, той пътува всеки ден от Търново, за да лекува 1200 пациенти в 4 села

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

От 17 години 4 села в две общини имат едно и също Джипи, което пътува от Велико Търново до работното си място. Д-р Тихомир Караиванов има основен офис в здравната служба на Обединение, но лекува пациенти и от Орловец, Иванча и Долна Липница, където е и единствената медсестра. Във всяко село ходи в точно определен ден в местните здравни служби и с личната си кола. Всичките му пациенти са около 1200 души и той казва, че всъщност не са чак толкова много.
Вече е на 54 г. и засега не мисли да си сменя работното място. Заради бързането и по стечение на обстоятелства е останал без специалност и е само общо практикуващ доктор. Завършил в Пловдив и първо започнал работа в Транспортна болница в Горна Оряховица.Бременна майка пристигнала в родилното и докторите онемели – за първи път виждали такъв случай!Безспорно най-хубавото нещо, което може да се случи на едно семейство, е да имат щастието да се сдоб…Nov 5 2018vijti.com

През 1999 г. напуска и малко след това поема практиката в Обединение.
„Какви са основните проблеми – млади хора няма, миналата година от практиката са починали 60 души. От три години бебе не се е раждало. Тези селски практики са със затихващи функции, но засега по-добър модел няма. За да напусна, трябва да си намеря заместник, а това е мисия невъзможна. Трудно излизам в отпуск дори за седмица, но не се оплаквам и искам да си карам работата“, разказва д-р Караиванов и прогнозира, че заради демографския срив след десетина години такива селски практики вероятно няма да има.

ТОЙ ИЗПЪЛНЯВА И СОЦИАЛНАТА ФУНКЦИЯ ДА ПАЗАРУВА лекарства от В. Търново и после да ги предоставя на пациентите си в четирите села. Това му доставя радост и хората са доволни от услугата. „По селата имат пари само за лекарства и хляб. От всичко друго могат да се лишат, но от илачите не могат…“,казва още джипито.
Запален ловджия и щастлив баща на дъщеря, която е адвокат в Лондон.
Планинарството и ловът са двете хобита на селския доктор. Почти всичко това е споделено със съпругата му Диляна, която е агроном и работи в областната дирекция „Земеделие и гори“ във Велико Търново.

Имат една дъщеря, която е адвокат в Лондон. Там е завършила английски и международно право и има приятел IT специалист. Тази Коледа младата двойка гостувала на сем. Караиванови, а предните две години те ходили на гости в Англия.
Д-р Караиванов е ловджия от 2004 г. и е записан в дружинката в Хотница. Обиколил е всички планини у нас, а двете хобита му носят адреналин и огромно удоволствие.Докторите дълго криха тези истини за цигарите: Оказва се, че за доста неща те са… полезниЦигарите могат да бъдат полезни. До това заключение достигнаха множество изследователи, провели неза…Oct 30 2018vijti.com

Н. ГЕОРГИЕВА

Източник: Борба.БГ

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!