Древна японска терапия срещу тревоги и депресия: Направо е вълшебна

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тази древна японска терапия е толкова лесна, че може да се прибегне до нея дори на събрание, дори на ораторска трибуна, и на никой няма да му хрумне, че току-що пред тях сте извършили манипулация, за да спрете да нервничите!
Акупресурата е много древен метод и вече сме чували за точките, разположени върху дланите и ходилата, отговарящи за различните органи и здравословното състояние. Но има и още нещо, което трябва да знаем, за да контролираме емоциите си. Тази древна японска техника помага да се справим с тревогата и депресията.
Дори децата знаят за този метод: те сами се успокояват, смучейки пръстите си.
Терапия с пелин за всеки, който има възпалителни огнища в организма или други здравословни проблемиТерапията с пелин се препоръчва особено на бъдещите родители преди забременяване, както и на всеки, …Apr 16 2019vijti.com

Ние несъзнателно кръстосваме пръсти, ако се притесним или нервничим. И не придаваме значение на това защо го правим. Всъщнот тези действия стимулират енергийни меридиани, които играят важна роля при акупресурата.
Нужно е да разтриете пръстите на двете си ръце достатъчно интензивно, масажирайки фалангите в течение на 2-5 минути. След това хванете пръста така, че да почувствате пулсирането му. Ако веднага усетите пулс, задръжте пръсста си, докато пулсът не се забави. В зависимост от това върху какво трябва да се въздейства, изберете нужните пръсти:

Палецът – отговаря за безпокойството, което изпитваме в нова обстановка (затова децата му отделят голямо внимание, когато се безпокоят). Ако помасажирате палеца, това ще ви помогне да се отпуснете, да се абстрахирате от грижите, да се успокоите, да подобрите състоянието си и по-добре да се наспите.
Показалецът – това са страховете, дори фобиите. Ако се страхувате, изпитвате панически ужас, ратрийте показалците на ръцете си. Жизнен тонус и сила на волята, способност да контролирате и подобрите вътрешното си състояние, победите страха и да се преборите със слабостите – това са положителните промени, които можете да постигнете с помощта на масажиране на показалеца.

Средният пръст – лесно се досетихте за какво отговаря той. Разбира се, за гнева! Стресът, раздразнение, гневът са разрушителни емоции за организма. Те карат сърцето да работи в свръхрежим, съдовете се натоварват и честото главоболие е закономерно следствие от всичко това. Масажът на средния пръст нормализира тези проявления.
Безименният пръст – това са тъгата, депресията и ако се чувствате тъжни, трябва да обърнете внимание на безименния пръст. Психологически ще преодолявате по-лесно бариерите, ще възприемате нещата в по-светли тонове и ще се противопоставяте на проблемите. Ако започнете да практикувате масажирането на безименния пръст, то животът ви ще стане напълно различен.

Малкият пръст – малкият пръст отговаря за самочувствието. Неувереност, съмнения, дискомфорт – поразтрийте, помасажирайте пръста и ще преодолеете тези усещания далеч по-лесно! Притокът на кръв, който се подобрява с масажирането на малкия пръст, спомага за работата на мозъка. С по-бистро съзнание и готовност за активно участие в делата, съвсем естествено ще станете и по-продуктивни.
Източник: webmiastoto.com

Д-р Евгений Комаровски: Две са лекарствата, които действат срещу грипния вирус, останалото е психотерапияД-р Евгений Комаровски е украински педиатър; кандидат на медицинските науки; автор на книги, посвете…Jan 11 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!