Домът ви мирише на пържено с дни? Няколко хитри съвета как да премахнем миризмата

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Винаги, когато пържите, в къщата остава неприятна и тежка миризма на олио, която може да ви тормози в продължение на дни. Има обаче няколко трика, които ще ви помогнат да се справите с проблема и ще върнат свежестта в кухнята ви без особени усилия.
Ябълка
Мигновено ще премахне миризмата, ако в тигана с олиото, в което ще готвите, сложите парченце ябълка. Освен, че неутрализира аромата, то ще ви помогне и да определите, кога олиото е достигнало до оптимална температура за пържене.Случайна изненадваща среща на стари съученици, която показва колко жестока може да бъде съдбата понякогаГероите в днешната история са двама млади хора на около 30 години. Срещата им е случайна – на улицат…Oct 29 2018vijti.com

Оцет
Друг вариант за елиминиране на миризмата от пържено, особено при приготвяне на риба, е да сложите на котлона, съд с вода и няколко лъжици оцет да заври. Оставете го за около 30 минути. Силният аромат на оцета ще премахне неприятната миризма на олиото и същевременно може да се използва за премахване на цигарния дим у дома.

Карамфил/Канела
Ако не ви харесва миризмата на оцет, можете да използвате вместо него карамфил или канела. И двете подправки имат способността да премахват нежеланата миризма от пърженето и имат приятен аромат, който връща свежестта в стаята.

Лимонов сок
Ако възнамерявате да пържите по-дълго, изстискайте сока на половин лимон в олиото и пуснете в тигана кората му. Той ще придаде приятен аромат и ще предотврати появата на тежката миризмата при готвене.

Утайка от кафе и сода за хляб
Друга хитринка, която можете да използвате, след като сте приключили с готвенето, е да оставите малка купа, в която сте смесили вода с винен оцет, сода за хляб или утайка от кафе в кухнята преди да си легнете. Всеки от трите продукта естествено ще разсее всички останали миризми до сутринта.

Магданоз
Магданозът също е много ефективен в борбата със следите от пържене. Свежият му аромат ще направи готвенето по-приятно. След като започне да се пържи, сложете стрък магданоз в олиото, а на друг котлон – тенджера вода с карамфил и дафинов лист да заври. Комбинацията от двете ще ви изненада с ефекта си.

Фъстъченото масло, както и много други хранителни продукти, може да се използва по всевъзможни начини. Супена лъжица от него в тигана премахва упоритата миризмата. Препоръчва се да добавите фастъченото масло по време на готвенето. Може да подейства и след като сте приключили с пърженето, като на изключен котлон отново добавите 1 с.л. от продукта, във все още горещото олио и го оставите за известно време.
А вие как се справяте с този проблем?
Източник: rozali.comРазкарайте негативната енергия: За да се отървете от всичко лошо в живота си просто сипете в буркан товаЗа откриване на негативната и опасна енергия в дома има множество техники, пише „С кафето“. С този п…Oct 29 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!