Девойка откри в дома си 5 000 мъртви прилепи, причината е зловеща

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Филипа Шур каза, че сега не може да се отърве от миризмата на мъртви животни, която останала в къщата й, пише blitz.bg.
Жителката на Куинсланд, Австралия, избягала от къщата си в ужас, когато видяла какво се е случило там в нейно отсъствие. Дворът, покрит с мъртви прилепи, приличал на сцена от филм на ужасите, съобщава The Sun.
Филипа Шур казва, че 5500 мъртви животни, които вече  били налазени от червеи, са били пръснати в целия двор и дори вътре в къщата.
„Не мога да се върна там, докато не намеря чистачка, която не само може да се отърве от останките, но и от миризмата им, за да измие мебелите, стените, спалното бельо“.
Това новородено българско бебе смая демографите и влезе в рекордите на Гинес. Съвпадението се случва един път на 130 000Той е малък, но „Гинес“ вече го знае. Още щом се роди на 6 октомври, събота, Христофор Павловски сма…Oct 23 2018vijti.com

Факт е, че Австралия има рекордна топлина от 40 градуса по Целзий, което е причинило масова смърт на хиляди прилепи. Поради метеорологичните условия животните са дезориентирани и нахлуват в жилищата на хората. Според друг местен жител, прилепите висят на цели стада по дърветата или лежат мъртви на земята.


И още нещо любопитно за прилепите в Австралия:
Преди време жителите на малко градче в североизточния австралийски щат Куинсленд са били „държани като заложници“ от 200 000 прилепи, съобщи ДПА.
Жителите на Чартър тауърс са станали свидетели на масова инвазия на прилепи. Животните превъзхождали жителите на града двадесет към едно.

Прилепите били от вида жълтошапчеста летяща лисица, които са най-големите прилепи в света. По думите на кмета на градчето Елизабет Шмид нашествието на прилепите е истинско бедствие, а местните жители на града живеят в кошмар. Жителите на Чартър тауърс и преди са имали проблем с летящите бозайници, но никога в такива мащаби, допълва кметът.
Местният общински съвет вече е наредил да се затворят два публични парка, един плувен басейн и няколко други обществени пространства.
В знак на недоволство от обсадата на прилепите жителите на градчето са излезли на протест през уикенда. Според тях проблемът вече е достигнал крайната си точка, а общината не предприема по-крайни действия срещу проблема.
Причината прилепите да си направят колония в града е изобилието на местните цъфтящи евкалипти.

По думите на местен жител прилепите създават редица неудобства, но напоследък ситуацията ескалирала и хората буквално не можели да напуснат домовете си. „Ние дори на можем да излезем на задните си дворове, държат ни като заложници… Всичко в парка е покрито с екскременти, притесняваме се да не започнат да уринират върху нас“, възмущават се местните.
Прилепите обаче имат своята роля – те са от решаващо значение за поддържането на местните гори и играят важна роля за опрашването на растения и цветя. От друга страна животните могат да бъдат преносители на вирусите Hendra и Lyssa, които могат да бъдат фатални за хората. Сериозен риск за здравето на местните обаче няма за сега.

По думите на кмета на градчето местната управа няма средствата да се справи сама с проблема. Общинският съвет не може да наруши естественото местообитание на прилепите, защото един от двата парка в града е защитена територия за летящите бозайници.

Поради това кметът на града ще изпрати делегация в столицата на щата – Брисбън. Там представителите на Чартър тауърс ще могат да се консултират и да поискат помощ за намирането на трайно решение на проблема.

Предполага се обаче, че дори и прилепите да се преместят от града, най-вероятно градчето бързо ще бъде обсадено от други птици.
Последни изследвания разкриха нещо много любопитно за близнаците: Вижте какво правят в коремчето на мама преди ражданетоУчени от Университета в Падуа, Италия са окрили, че близнаците, а и всички други бебета се стремят к…Nov 16 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!