Вълча баница с кайма – кеф ти вита, кеф ти права, все е зверски вкусна!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Както знаем, плънката прави баницата. По традиция ѝ слагаме сирене и яйца, но съществуват десетки други опции – с праз, със спанак или лапад, с гъби, с картофи и най-любимата на всички баница с кайма .

Точно такава ще я забъркаме днес заедно с вас, а за резултата ще говорят празните чинии, след като гостите я ошушкат до последната трохичка! Ето как се прави тази фантастична вълча баница с кайма :
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин

Хранителна стойност: 500 kcal

Вълча баница

Продукти:

1 пак.кори за баница от 500гр.

3-4 глави кромид лук

150 мл олио

1 ч.л.смлян кимион

1 ч.л.чубрица

2 ч.л.черен пипер

сол – на вкус

500 гр.кайма смес

За заливката:

3 яйца

1/2 кофичка кисело мляко

Приготвяне:

Нарежете лука на ситно и го запържете около 10 минути – да омекне и да се зачерви. Добавете намачканата кайма и хубаво разбъркайте, докато каймата стане на трохи. Запържете още 3-4 мин. Дръпнете сместа от котлона и поръсете с черен пипер, кимион и чубрица.

В намазнена тавичка подредете 3 кори за баница една върху друга. Залейте с 1-2 с.л. от отделената мазнина, покрийте с още една кора и разпределете 2-3 с.л. от плънката. На всеки 3 кори слагайте по 2-3 с.л. от плънката, докато запълните тавата. Най-отгоре поставете последните 3 кори.

Може да приготвите баницата и вита, но тогава слагайте по 2 кори една върху друга, за да не стане много дебела, след което ги навивайте на охлювче, започвайки от средата на тавата.

Нарежете наложената баница на квадрати и ги залейте с останалата мазнина от плънката. В купичка разбийте яйцата с киселото мляко и със сместа залейте баницата.

Изпечете я до златисто във фурна, загрята на 180 градуса (около 30 мин.).

Да ви е сладко!

Като нямам грам време, вадя 3 продукта от хладилника и спретвам тази Баница със сирене за 10 минути – рецепта-спасение!Това е една от онези рецепти, които всеки трябва да знае, защото се приготвя много лесно, бързо, не …Oct 4 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!