Всеки го има в дома си, а не подозира какви магически свойства притежава

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Саксийното растение „Красула“, известно на хората повече като „дървото на живота“, се намира в много домове.
Някои хора смятат, че това цвете носи богатство на семейството. Други пък го използват като лечебно средство. Растението е красиво, заради това се използва и само, за да създава уют в дома.

Никога не сте знаели за лечебните свойства на кълновете на картофитеЧесто се ядосваме, когато видим, че картофите са поникнали. Всъщност, качеството на покълналите карт…Feb 28 2021vijti.com

Ще ви разкажем повече за предимствата и недостатъците на „дървото на живота“, което е известно още като „Дървото на парите“.

Красула има много разновидности. Въпреки това, най-често срещано е като стайно растение.

Внимание: „Дървото на живота“ съдържа арсен в висока концентрация, така че не се препоръчва да се злоупотребява с вътрешния прием на лекарствени препарати на базата на това растение. В случай на предозиране може да получите повръщане, диария и замаяност.

Херпес на устните

Изстискайте сок от измити листа на растението и мажете с него на всеки половин час мястото на вируса. Друг вариант е да приложите към него напоен памучен тампон със сока и да го закрепите с медицински пластир.

Ангина, тонзилит

Изстискайте сока от 10 листа и го разредете със 150-200 милилитра охладена преварена или филтрирана вода. С този разтвор правете гаргара 4-5 пъти на ден.

Пиелонефрит, цистит

Нарежете 5 листа, залейте ги с 200 ml гореща вода и оставете за 1 час, след което прецедете. Консумирайте 1 супена лъжица 3 пъти на ден преди хранене.

Артрит, артроза

Вечер преди лягане мажете възпалените стави със сок от листата на дървото.

Хемороиди

Oт измити листа изцедете сок и го смесете с малко размекнат вазелин. Полученият мехлем нанесете на памучен тампон и приложете върху хемороидите в продължение на 20-30 минути. Процедурата се извършва само след дефекация и почистване със студената вода. По време на прилагането на мехлема трябва да се намирате в легнало положение. Процедурата се извършва 2-3 пъти на ден./zdrave.to

Лечебните свойства на содата в няколко здравословни състоянияЛечебните свойства на содата са познати на всеки още от детството Днес сме подготвили за вас няколк…Sep 11 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!