Внимание, пилешките гърди с бели ивици се оказаха много вредни СНИМКИ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Обикновено суровото пилешко месо има нормален розов цвят, но може да сте забелязали бели ивици на пилешките гърди. Ако е така, вероятно сте се чудили дали тези ивици са нормални. Проучване на Университета в Болоня предполага, че тези бели линии могат да означават нещо много по-сериозно, отколкото осъзнаваме.

Ние от jenata.blitz.bg винаги се интересуваме от това какво трябва да правите и не трябва да ядете. Ето защо сега споделяме тези открития с вас. Именно затова преди време от jenata.blitz.bg ви показахме пет неща, които купуваме от магазина, а оказа се, че те са много опасни за здравето ни.

Проучването на италианските експерти установи, че парчета месо с ивици са по-тлъсти от нормалните, често надвишаващи нормалното съдържание на мазнини с 224%.

Поради това изследователите смятат, че ивиците са резултат от нови техники за отглеждане на кокошките, които се използват, за да помогнат на пилетата да растат по-бързо и да получат повече телесно тегло от нормалното. Това също може да е признак на мускулно разстройство, често срещано при хибридни птици.

Както показва проучването, в сравнение с преди 50 години, пилетата и пуйките вече растат с до 6 килограма за половината от времето, необходимо преди и се продават на два пъти по-голямо от телесното си тегло.

Това е очевидно при пилета, които се поставят на високо енергийни диети, които често са богати на допълнително масло от домашни птици, ненаситени животински мазнини. Много от тези практики са довели до запълване на търсенето на птици през последните години, като месото от гърдите им става особено популярно в Европа и Северна Америка.

За съжаление, тези практики могат да доведат до мускулно разстройство при птиците, което води до намаляване на мускулите, тъй като мазнините се увеличават, както се вижда при пилешки гърди с бели ивици.

Проучването също така твърди, че пилешкото месо е загубило част от хранителната си стойност през годините, което увеличава опасенията, че белите ивици означават, че месото постепенно губи функциониращи протеини.

Въпреки това проучването твърди, че белите ивици са засегнали само около 12% от филетата, така че е трудно да се направят заключителни връзки.

Като цяло се счита, че месото с бели райета е безопасно за ядене, въпреки че има още един недостатък: вкусът. В сравнение с по-здравословните пилета, месото може да бъде по-твърдо, често се нарича „дървесни“. Смята се също, че има по-малко вкус и не абсорбира много добре марината.

В крайна сметка, белите ивици може да не са най-добрият PR за месната индустрия. Според едно проучване около половината от потребителите са заявили, че няма да си купят „раирано” пиле. Отбелязано е, че филетата с бели ивици изглеждат по-тлъсти на вид. Ако тези ивици наистина са били резултат от нови техники за отглеждане, за да направят месото по-достъпно, то тогава със сигурност щеше да се обърне.

В крайна сметка, докато трябва да се направят повече изследвания, за да се определи какво точно влияе на месото и какви са дългосрочните последици както за птиците, така и за потребителите, ивиците вероятно не са добра новина за птицевъдството като цяло.

Хората ще спрат да купуват това, което мислят, че не е безопасно и няма преки пътища, когато става въпрос за осигуряване на здравословна храна на големи групи от хора.

Какви необичайни неща забелязвате когато купувате месо? Споделете мислите си с нас в коментарите! / jenata.blitz.bg

5 луксозни ястия с пилешко филе – черешката на тортата на всеки празник: Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal Пилешките гърди …Sep 11 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!