Вкусна питка със сирене. Опитайте!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Домашна пита със сирене – любим вкус от детството.Домашна пита със сирене – любим вкус от детството.

Така я прави майка ми и всички я обожават. Ще ви върне в детството, в едно красиво и безгрижно време.

Ако сте носталгични като мен, достатъчно е да си направите тази домашна пита, за да се телепортирате мислено назад във времето на любимото си място.

Гръцка баница- тази седмица я правя за 3-ти път, бързо, лесно и за нула време изчезваНаскоро, освен обичайното бутер тесто, във фризера имам и тесто за баница Това са най -тънките безкв…Aug 12 2021vijti.com

Например, аз съм на село, по време на зимната ваканция, в печката гори огън, а ние, премръзнали от карането на шейни, се топлим около нея и чакаме питката да се изпече.

Необходими съставки:
30 г мая
300 мл хладка вода
1 с. л. захар
2 с. л. брашно
1 ч. л. сол
550-600 г брашно
400-500 г сирене
2 яйца
2 с. л. мазнина
30 г кисело мляко

Приготвяне:
В по-дълбока купа натрошете прясната мая и я разтворете в 300 мл хладка вода. Добавете две супени лъжици брашно и една супена лъжица захар, след което разбъркайте добре, така че да няма бучки. Оставете на топло място за около 10 минути, за да активирате маята.

След това добавете сол и замесете тестото, като постепенно добавяте брашното. Първо разбъркайте с лъжица и накрая замесете тестото на ръка. Покрийте го и оставете да престои 35-40 минути, докато удвои размера си.

Премесете го върху набрашнена повърхност, оформете на топка и го разделете на две части. Разточете всяка част на кора и разпределете мазнината по цялата повърхност. Натрошете сиренето с вилица, смесете го с едно яйце.

Разпределете половината от сирене равномерно върху кората и я навийте. Намажете тавата с мазнина. Нарежете рулото на парчета и ги подредете в тавата. Повторете процедурата с втората част от тестото.

Разбийте едно яйце с 20-30 г кисело мляко. Намажете с тази смес отгоре всяко парче и оставете питката да втаса. Поставете я в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 35 минути.

Баница петминутка – бърза закуска по лесна рецепта с яйца и сирене Хайде да си направим баница петминутка – вкусен и бърз солен кекс. По принцип баницата изисква дост…Apr 18 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!