Вече даже кори не купувам, а и фурна не включвам! Най-апетитните банички се правят толкова лесно:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Супер лесни и изключително апетитни триъгълни банички – това е вкусното ни и лесно предложение за закуска днес! За да си ги приготвите, няма да ви трябват нито фурната, нито кори за баница – вместо тях ще използваме популярните арабски питки Лаваш. Получават се идеално изпечени банички като с домашно точени кори – истинска наслада за всеки любител на този тип закуски!

Триъгълни банички на тиган

Необходими продукти:

питки Лаваш

яйца – 2 бр.

сирене – 200 г

масло – около 50 г

олио

Начин на приготвяне:

След като натрошите сиренето на ситно (може и да го настържете, а също така може да го замените с кашкавал, смес от кашкавал и сирене или топено сирене), го смесете с яйцето.

Разбъркайте много добре.

Вземете една питка. Разрежете я на две. Напръскайте с малко олио или зехтин (по желание), след което сложете една лъжица от сместа и малко парченце масло в единия край на питката.

триъгълници лаваш

Сега прихлупете единия край на питката върху плънката, така че да се образува триъгълник. Продължете да сгъвате, следвайки формата на триъгълника (на нещо като зиг-заг), докато сгънете цялата питка. По този начин се затваря самата баничка и плънката не може да изпадне от нея по време на готвене.

Разбийте едно яйце в отделна чиния и потопете вътре баничката, след което загрейте малко масло в тигана и изпечете баничките вътре от двете страни до зачервяване, на умерен огън.

баничка в яйце

триъгълни банички на тиган

Стават уникално вкусни!

триъгълни банички

Да ви е сладко!

Вече не правя голяма баница, а тези сочни и пухкавки плуващи банички – само за тях ми мрънкат у дома, толкова са вкусни: Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal Днес ще изневер…Jun 3 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!