Бърз тест с термометър на щитовидната жлеза

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Малко хора знаят това, но преди 50 години ученият от Броуди Ото Барнс открива, че телесната температура е чудесен индикатор за това как работи щитовидната ви жлеза, пише The Big Riddle.

Има само един нюанс: телесната температура трябва да се измерва веднага след събуждане, все още в леглото. Барнс отбеляза, че ненормалната температура сутрин е първият признак на възпалителен процес в щитовидната жлеза. 

И сега всеки знае, че ако този орган на тялото ни не работи правилно, проблемите не могат да бъдат избегнати! Всичко, от което се нуждаете, е термометър. Ето какво да направите:

Пригответе го по-добре предварително, преди лягане. Живакът върху него трябва да се втвърди при мярка не по-висока от 35 градуса.

Веднага след като се събудите, незабавно поставете термометъра под мишницата си. Оставете го да остане там по-дълго от обикновено – 10 минути.

Запишете резултата. Не забравяйте, че правилно се нарича „сутрешна базална температура“. Нормалният му диапазон е от 36,5 C° до 36,8 C° .

Ето как да интерпретирате резултатите:

Ако температурата ви е от 36,5 C° до 36,8 C°, значи всичко е наред с щитовидната жлеза.

Ако сутрешната ви температура е под 36,5 ° C, значи имате хипотиреоидизъм. Това означава, че щитовидната жлеза не е толкова активна, колкото би трябвало. 

Вероятно това е причината да изпитвате симптоми на хронична умора, депресия и често страдате от настинки и проблеми с паметта и концентрацията. 

В най-напредналите случаи може да се наблюдава загуба на коса.

Ако сутрешната базална температура е над 36,8 ° C, тогава имате хипертиреоидизъм.

Това е, когато щитовидната жлеза е свръхактивна. Най-вероятно има силен възпалителен процес в тялото. Тоест вие сте болен и не се лекувате!

Не забравяйте, че за „чистота“ на резултатите трябва да повторите процедурата поне три пъти подред в три различни дни.

Ако през цялото това време резултатът, който не попада под „нормата“, ще се повтори, трябва да отидете на ендокринолог и да разберете причините за вашите проблеми.

И още. Ако отклонението е малко и нямате сили да отидете на лекар, опитайте се да разрешите проблема сами.

Основното нещо в този случай – правилната диета. 

Трябва да има достатъчно селен, витамин А, магнезий и витамин В. Всички тези минерали са изключително важни за нормалното функциониране на щитовидната жлеза.

Ще бъде страхотно, ако ни последвате и споделите тази статия с приятелите си и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Лекарите никога няма да ви кажат това: Щитовидната жлеза може да се излекува само с една съставка!Преди да започна с тази статия, бих искал да ви задам един прост въпрос – знаете ли какво представля…Jun 24 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!