Безценните истини, които ни завеща Джоко Росич

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Актьорът Джоко Росич е един от най-обичаните актьори. Роден е на 29 февруари 1932 г. в бившата република Югославия, но от 1951 г. живее в България. Майка му е българка, а баща му сърбин. Завършва икономика и школа по радиожурналистика, след което работи 17 години като журналист в БНР. Снима се в български, унгарски и сръбски филми. Понякога е наричан „легендарният каубой“. Носител е на орден „Кирил и Меодий“ първа степен. Джоко Росич е любител и колекционер на оръжия, най-вече ножове. Джоко Росич – актьорът с най-запомнящ се дрезгав глас, участва в над 110 филма.

Съветите на Учителя Дънов, които ще ви помогнат да намалите диоптрите: Как отново да си върнете доброто зрениеСпоред Учителя на Бялото братство Петър Дънов положителните мисли са от голямо значение за доброто з…Oct 1 2019vijti.com

Едни от най-известните филми в които е участвал, са „Осмият“, „Езоп“, „Демонът на империята“, „Михаил Строгов“, „На всеки километър“, „Гоя“, „Антихрист“, „Баща ми бояджията“, „Иван Кондарев“, „Сватбите на Йоан Асен“, „Войната на таралежите“, „Камионът“ и „Време разделно“.

С него се разделихме на 21 февруари 2014 г., но той ни завеща толкова много мъдрости и истини за живота, че те ще останат за поколенията. Ето някои от тях:

– За какво му е на един мъж да прави каквото и да било в живота си, ако няма една жена до него, която да му каже: „Браво, страшен си!“.

– Човек трябва да бъде отворен и готин и да приеме добрите неща от хората, с които е живял и продължава да живее.

– На този свят няма сила, която да спре майка, защитаваща децата си, и млад мъж, бранещ любовта си.

– Утрешният ден – нов и непреживян, той ти носи следващото удоволствие.

– Не сте ли забелязали, че когато някъде се решава някакъв въпрос – има една типична приказка: „Трябва да се…“, а никой не казва това кой, с какви средства и кога трябва да направи това нещо.

– Днес всичко се е юрнало нанякъде. Като ми кажат: „Ще ходя в Германия или Швеция“, питам: „Що?“. Отговарят: „Щото там е хубаво“. Чакайте, бе хора! Там не е било вечно хубаво, направили са си го. Което ще рече: „Дайте да запретнем ръкави, и при нас ще стане хубаво“.

И още фантастични мисли на актьора, вижте във ВИДЕОТО

Източник: Вести

Безценните съвети на Петър Димков за щитовидната жлеза ще ви помогнат многоАденоидният израстък на щитовидната жлеза е подобен на лимфен възел, с форма на яйце, твърд и болезн…Sep 6 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!