Бабешка рецепта за спешни случаи: Защо се слага суров картоф в неудобната обувка

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Чували сме за какви ли не невероятни методи за разширяване на неудобните обувки – с мокри вестници, торбички с вода и какво ли още не. Но едва ли сте чували за метода със суров картоф.
Нека да разберем заедно как работи.
Факт е, че можете да разтегнете обувките с помощта на сурови картофи. Кой би си помислил, че дар от градината ще има такова необичайно приложение. Всъщност, това не е изненадващо за човек, който е запознат със свойствата на картофите. Става въпрос за влагата, съдържаща се в картофа, която ще допринесе за разтягането на кожата. През нощта картофите изсъхват и цялата влага се абсорбира в обувките.
Изпитан трик за миене на лицето, с който ще се отървете от увисналата кожа и бръчкитеДобрият външен вид е това, което всички искаме да постигнем, особено жените. Това, което влияе на ка…Mar 13 2019vijti.com

Единственото „но“ е, че с помощта на картофения метод можете да разширите само областта на обувката, където са разположени пръстите.
За да приложим този трик, трябва да обелим два картофа с подходящ размер. След това увийте картофите в хартия или вестник.
Когато са опаковани, просто ги пъхнете плътно в носа на обувката и ги оставете така за през нощта. Това е цялата технология.
Накрая си струва да добавим, че с поставянето на картофи в обувките е възможно не само да променим техния размер,
но и да премахнем неприятната миризма.
Най-добре работи с кожени обувки. С платнени модели е малко по-трудно.

Можете да премахнете неприятната миризма от обувките и с помощта на сода
Содата намира приложение къде ли не. Тук отново няма да ни подведе. Третирането на вътрешността на обувките със сода е един от най-прилаганите и лесни методи за справяне с нежеланата миризма.
Вечер, след като събуете обувките, наръсете добре стелките със сода за хляб и ги оставете така за през нощта. Содата ще абсорбира влагата, а заедно с нея и миризмата от обувките ви. На сутринта премахнете содата, като може просто да изтръскате обувките. Може да повторите тази процедура няколко дни за по-сигурен ефект.
Източник: lekuvai.bg
От баба знам: Гениални трикове как да не ти пръска олиото, докато пържиш, всяка домакиня трябва да ги научиУжасно неприятно е, когато при пържене олиото пръска на всички страни, а след това печката не прилич…Mar 1 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!