Шеф Манчев готви на папата: Монахини приготвиха ястията, но под ръководството на топ кулинаря

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Червено вино, лазаня, пресни зеленчуци и кисело мляко похапна папа Франциск в България. Светия отец посети град Раковски, където обядва с българските представители на католическата църква, научи HotArena.
Лично шеф Манчев е надзиравал подготовката за папското меню, тъй като семейството от Раковски, което е трябвало да подготви папския обяд, го помолило за помощ, за да не се обърка нещо около обяда.
Подготовката за папския обяд станала бързо, доста повече време отнело подготвянето на менюто на кардиналите. Кардиналската трапеза се оказала по-пищна от скромната храна на Светия отец, пише „България днес“.
След развода Шеф Манчев оставя на жена си апартамент за половин милион (СНИМКИ)След 18-годишен брак популярният кулинар шеф Иван Манчев се развежда със съпругата си Марина. Причин…May 3 2019vijti.com

Храната на трапезата е била подготвена от монахините във францисканския манастир в града, но под ръководството на топ кулинаря.
„Всичко на трапезата, всеки един продукт, с който готвихме, е изцяло български. Дори оризът в ризотото е произведен в България”, разкрива кулинарния гуру.
Той споделя още, че подготовката за папата е била доста скромна, но за кардиналите е отнело повече време да се подготвят ястията им. Както е известно,
папата се оттегли, за да обядва в компанията на монсеньор Христо Пройков, монсеньор Петко Христов и монсеньор Георги Йовчев.

Папското меню се поднесе на трапеза с български мотиви, а за кардиналите шеф Манчев приготви разточителен пир.
Ризото с морски деликатеси, свинско печено със сос от трюфел и пюре, салата с българско сирене, печени чушки, розов домат и босилек, както и крем супа от зеленчуци бяха поднесени на отците от Ватикана.
Папата от своя страна хапна и от станалото му вече любимо българско кисело мляко и пи червено вино.
След това се оттегли за почивка в манастира, където бе настанен в стая, представляваща четири бели стени, санитарен възел, стол и скромно легло, обясняват от администрацията.

Иначе, фактът, че му е харесал един от най-традиционните български продукти, стана повод за шега дори от страна на премиера Бойко Борисов. „От снощи досега все киселото мляко си спомня, това най-много му хареса. В менюто му е само кисело мляко”, споделя още премиерът.
Източник: Хотарена
Шеф Иван Манчев чака бебе, но не от жена си: Развежда се след цели 18 години бракШеф Иван Манчев се развежда след 18 години брак Шеф Иван Манчев чака бебе, но не от жена си, а от не…May 2 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!