Черна завист в NOVA: Шеф Ангелов направи голям удар

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Вместо да почива по плажовете след усилния телевизионен сезон шеф Виктор Ангелов се скъсва от работа и през лятото, видя HotArena.
Топ готвачът всекидневно прави по няколко тегела между ресторантите и високооборотната си кебапчийница в София, а търчи и по делови срещи. Преди дни той приключи преговорите за нова сделка, която ще даде още по-голям тласък на и без това успешния му бизнес.
В началото на седмицата Виктор имаше насрочена среща в ресторант „In focus” на ул. „Оборище”. Двама мъже чакаха страшилището от „Хелс Китчън” в заведението, а щом кулинарят пристигна, тримата се настаниха на маса на открито.
Объркана поръчка: Мутри с бухалки заплашвали шеф Ангелов, маскирани типове нахлули в ресторантаСцена като от екшън филм се разиграла в един от двата столични ресторанта на шеф Виктор Ангелов пред…Mar 18 2019vijti.com

После компанията разстели на масата куп документи и започна оживена дискусия. Личеше си, че се обсъжда сериозна сделка, в която ще бъдат заложени много пари. Каква точно обаче, не стана ясно за страничните наблюдатели на рандевуто.
Виктор и господата пред него успяха да постигнат съгласие по всички параметри за около половин час. После си стиснаха ръцете и си пожелаха успех в бъдещото начинание, станаха от масата и напуснаха ресторанта. На улицата обаче не се разделиха веднага, а си побъбриха приятелски още около 10 минути, видяха папараците нa Уикенд.

За личния си свят говори трудно. Но все пак чат-пат повдига завесата. Готвел в 300-литрови казани в казармата. Като малък искал да се занимава с автомобили, но избрал кулинарията заради баща си. Истинският интерес към готвенето обаче дошъл доста по-късно. Далеч преди сериозната школовка на казармата.
„Озовах се в кухня с 300-литрови казани, бяха като гигантски джакузита. В рецептите се изреждаха 20 кг яйца и 30 кг ориз“, спомня си Ангелов.
В казармената кухня обаче изкарва първите 3 месеца, защото го хващат, че краде. Виктор взимал продукти за себе си, които давал на своите съквартиранти, за да не ги тормозят старите войници. След казармата влиза в системата на Министерския съвет, която има почивни станции в цялата страна. В началото готвел в базата в Слънчев бряг, после в София, а през зимата – в Банско.

Един ден през 1995 г. баща му дошъл при него със стилен костюм в ръце и му казал: Обличай това, ще се явяваш на интервю за готвачи за Германия. Одобрили го от раз! Станал начален готвач в Шератон във Франкфурт. Е, допуснал и своите първи гафове. На вечеря за неколкостотин души в хотела, докато бута количката с ястия за няколко маси, Виктор по невнимание я обърнал. Цялата елитна храна се изсипала на пода Справянето със ситуацията било като в забързани кадри в анимационно филмче.
След Германия се прибрал в родината, където три години оглавявал ресторанта на голям хотел. После получил предложение да поеме екипа и да отвори ресторант в нов хотел в столицата на Албания Тирана. При повторното си завръщане в България Виктор Ангелов решил да отвори собствен ресторант в столицата, но без да е длъжник на банки. Продал всичко, което има апартаментът на родителите си, имота в село Войнеговци, на който планирал да строи къща, и двата си автомобила.
Източник: Хотарена
Шеф Виктор Ангелов с нови проекти с някои от участниците в „Хелс Китчън“, разказа интересни неща за Веселина ЧилеваШеф Виктор Ангелов разкри какво се случва след „Хелс Китчън“. Само преди няколко дни завърши поредни…Jun 6 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!