Собствениците на „Биг Брадър“: Махаме се от България и оставате без лиценз, много сме разочаровани

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Холандската компания „Endemol Shine Group“, която държи лиценза за излъчването на „Биг Брадър“ по света, обмисля сериозно възможността да преустанови партньорството си с продуцентите на българската версия на риалити формàта. Рестрикциите са заради гафовете им в настоящия сезон за звезди, свързани с персоните Ванко 1 и Валентин Кулагин.Вижте какви пари прибира Алекс Сърчаджиева! Поглези се луксозен подарък за 50 000 лвАлекс Сърчаджиева си купи огнено червена Хонда за около 50 000 лева, предава Марица. В продължение н…Nov 7 2018vijti.com

Осъденият за склоняване за проституция рапър Иван Главчев бе вкаран в Къщата и представен за ВИП, като скандалът възмути дори британски медии. Заради широкия обществен отзвук бе направен опит за замазване на гафа, като Ванко напусна Къщата уж по здравословни причини.
Макар „Биг Брадър“ да е шоу за провокации, холандците останали като гръмнати от невъзможността на БГ партньорите си да озаптят Валентин Кулагин. Гримьорът няколко пъти разбива врати в опити да избяга от Къщата – постъпка, която не се толерира от лицензодържателите на формàта в световен мащаб. По принцип холандците предоставят лиценза на продуцентите от българска страна година за година. В „Ендемол“ обаче са крайно разочаровани от скандала с бившия затворник Иван Главчев и не е изключено следващата година Нова тв и Нико Тупарев да останат без лиценз.

Идеята за предаването се появява в Холандия, където се състои и първото издание през 1999 г. Оттогава негови варианти се срещат по целия свят (Англия, Австралия, Германия, Канада, Испания, САЩ), като това е една от най-успешните телевизионни продукции, включително и в България. Името на шоуто произлиза от романа 1984 на Джордж Оруел, в който Големия брат (Big Brother) управлява диктатурата си като непрекъснато наблюдава поданиците си чрез техните телевизионни екрани и им напомня това с фразата „Големият брат те наблюдава!“.

Първият сезон в България стартира на 18 октомври 2004 г. Наградата е 200 000 лева. Първият победител в българския вариант на Big Brother е Здравко Василев, който е избран от зрителите за победител на 17 януари 2005, когато е финалът на шоуто. Водещи на предаването са Ники Кънчев и Евелина Павлова. Първоначално участниците са 12, като по-късно влизат общо 3 резерви (първо Тихомир, по-късно Венета и Зейнеб). 24-часовото излъчване от къщата се предава по временен кабелен канал – „Big Brother LIVE“.Какво стана с актьорът Йосиф Сърчаджиев? Вижте къде се е преселил да живее!Актьорът Йосиф Сърчаджиев се е отдал на отшелничество в ловешкото село Кирчево. Той няма никакви анг…Nov 6 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!