Китаристът на „Ку-ку бенд“ Цветан Недялков пребори коварно заболяване и сбъдна мечтата си да стане родител

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Китаристът на „Ку-ку бенд“ Цветан Недялков победи рака и сбъдна една от мечтите си – да стане родител на прекрасно момченце, научи „България Днес“.
„Така е. Преборих лимфом през 1997 г.
Лекувах се четири години.
Имах огромния късмет, че съм част от „Ку-ку бенд“, защото музиката ми беше като отдушник. Излизайки от болницата, ходех на участия, забавлявахме се и така не мислех за болестта. Имах работа през цялото време, не съм оставал вкъщи. Това ме крепеше да продължавам напред“, призна китаристът преди време в предаването по Би Ти Ви „Търси се“
„Шоуто на Слави” се сдоби с нов член, Слави щедро развърза кесията си заради негоСлави Трифонов ще развърже кесията, за да докара нов актьор в шоуто си! 33-годишният актьор Димитър …Jan 14 2019vijti.com

С днешна дата, след поредните добри резултати, Цецо се опитва да мисли само положително.
„Непрекъснато съм зает, ежедневието ми е пълно, затова не мисля за лоши неща“, обяснява оптимизма си талантливият Недялков.
Недялков е от най-талантливите китаристи в България
Вследствие на тежката химиотерапия със съпругата му имат проблеми да се сдобият с дете.
Обикалят по доктори близо десет години, преди да срещнат д-р Георги Стаменов.
Той е този, който пръв им дава надеждата, че нищо не е загубено.

„Бяхме се поизмъчили доста, защото други доктори казваха, че нямаме никакъв шанс. Накрая решихме да осиновим дете, но въпреки това продължихме да пробваме и чудото стана“, казва още Цветан в предаването на Би Ти Ви „Търси се“. Мартин се ражда след шестия опит инвитро и вече е на шест години.
Със съпругата си Незабравка Цветан е от ученическите си години. Сключват брак през 1993 г.
„Тогава беше най-голямата криза – имаше само мляко и хляб по магазините, а ние се женим, с какъв акъл“, смее се китаристът.
Незабравка е преподавател в Нов български университет по моден дизайн.

И тя като мъжа си миналата година защити докторантура.
Синът им Мартин през април стана на шест години.
Като по-мъничък той често отива при баща си, докато свири, и започва да пипа струните.
Сега вече, докато Цветан работи по аранжименти на компютъра си,
малкият застава пред него и сам иска да натиска копчетата по клавиатурата.
Засега не проявява музикални заложби.

Музикантът е щастлив със семейството си
„Но е здрав физически, силен, може би към спорта ще се насочи. Той е изключителен антипод на баща си – много е контактен, иска всичко да види, а аз съм по-затворен“, разказва Цветан, който смята, че един от греховете му е, че не е водил малкия в студиото на „Шоуто на Слави“ въпреки подканянето на водещия.
В последните няколко години един от най-добрите китаристи в България се възприема и в друга роля – на преподавател в Националната музикална академия „Панчо Владигеров“.

„Стилови особености при интерпретацията на акустична и електрическа китара в края на ХХ и началото на XXI век“. Това сложно заглавие е на научния труд, с който той става доктор в консерваторията. В същия ден и друг негов колега и близък приятел от от „Ку-ку бенд“ – Иван Стоянов, представя докторската си теза, само че неговата е на друга тема. Цветан преподава на студентите по дисциплината „Китара“. Занимава се с всеки поотделно, защото предметът му е практически.

Все пак основното занимание на китариста си остава свиренето в „Ку-ку бенд“ и в „Шоуто на Слави“ всяка делнична вечер. В него Цецо се включва преди 20 г. Когато влиза в групата, си мисли, че е малко несериозна работа. Всичко се случва след обаждане от Слави Трифонов. По това време той вече е с Евгени Димитров, който познава Цветан Недялков от казармата – двамата са хористи към ансамбъла на Строителни войски.
„Не го познавах – той е от Плевен, завършил тамошното музикално училище, пък аз – софийското. Веднага се харесахме, защото Маестрото слушаше музиката, която и аз харесвах – рок и прогресив рок – „Йес“, „Тото“. Веднага си допаднахме“, спомня си Цветан.

По времето, когато му се обажда Слави, китаристът се е върнал от чужбина. Работи в Норвегия, Финландия, Швеция. Заминава с група LZ и в началото трябва да свирят по кораби, но договорът се проваля и те започват работа по заведения. Там Цветан вижда за първи път какво е шоубизнес. Бързо разбира, че свиренето по ресторанти не е за него, и след няколко месеца се прибира в София.
„Евгени казал на Слави за мен и той ми се обади да се видим. И така се оказах в „Ку-ку бенд“ вече 20 години“, спомня си Недялков.
Покрай шоуто успява да сбъдне и мечтата си да свири с големи музиканти като Ал ди Меола и Дзукеро.

Баничар със съдружник
Съвсем наскоро китаристът от „Ку-ку бенд“ отвори баничарница със съдружник. Партньор му е негов приятел от детските години – Мирослав Цонковски, и всъщност имат две баничарници. Освен тази в центъра на София държат още една в Студентски град. Цветан не меси баниците.
„Но съм ги пробвал – имаме страхотни майстори“, смее се той.
Често черпи колегите си от „Ку-ку бенд“ с тестените закуски, защото те много ги харесват. Инвестиционното дружество на Цецо с партньора му Цонковски се занимава и с още нещо – със строителство и продажба на жилища в кооперация в „Люлин 10“.
„Това са бизнес начинания, но не се възприемам като бизнесмен“, казва Недялков.
Източник: Брадва
Цветелина Грахич, която бе дълго време част от семейството на „Шоуто на Слави“, спечели една от най-големите битки – тази за живота сиЖивотът на Цветелина Грахич явно се е преобърнал с главата надолу. Талантливата певица е внесла коре…Nov 27 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!