Изказване на две БГ емигрантки в Англия възмути много хора: Не ми се стъпва в тая кочина България

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

След приемането на България за членка на обединена Европа за нашенците стана много по-лесно да потърсят препитание и щастие почти навсякъде из Стария континент. Гурбетчиите се интегрират – къде по-успешно, къде не и често правят сравнения между родината си и страната, където припечелват насъщния. Масовият случай е хората да оценяват плюсовете и предимствата на работата зад граница, но и да споделят с болка за носталгията по родния дом, роднините и приятелите.
Но явно не винаги е точно така.
Гневна гражданка: Емигранти, стига сте ревали! Заповядайте, държавата чака такива като вас да си оправи бюджетаС това, че в нашата страна понякога изчезват хора, сме свикнали. Но у нас изведнъж изчезна цяло поко…Oct 5 2018vijti.com

Това чувство е познато на милиони българи зад граница и трудно може да бъде премахнато, въпреки непрекъснатото развитие на технологиите и всевъзможните модерни и удобни иновации в комуникациите. Оказва се обаче, че има и изключения от правилото. Фейсбук буквално се разтресе от статус на Irini Antigonna Zikidis, в който се цитира разговор между две българки, предпочели да търсят късмета си в Англия. Диалогът, който разтресе социалната мрежа е в две части, проведени на летище София и летище Лутън край Лондон. Ето и текста, предизвикал вълна от възмущение.

„Летище София, гейт 1, малко преди да се качим на самолета. Шумен и натрапчив диалог между две руси мацки с екстеншъни и твърде много грим в 5 сутринта:
– Начииии, едва издържах една седмица в тая кочина. Добре, че всяка вечер бръмчахме с моите хора.
– Кошмар! Вече въобще не ми се идва в България! Не мога да им гледам тъпите мутри!
– Мани ги бе! Селяндури прости. Байганьовци.
Стотина пътници мълчим, силно потиснати от собственото си нищожество.
Три часа по-късно, летище Лутън, на опашката за кафе пред Costa. Същите две мацки, доста тихичко:
– Вие другата седмица къде чистите?
– Някъде в Уест Финчли. Оная мърла полякинята пак ще ме трови, че не мия добре прозорците. Вие къде сте?
– Май ще чистим някакво общежитие в Рединг.“
Източник: radioenergy.bg
Наш емигрант в САЩ: Избягах от България, когато навърших 20, ако ме питате – сега пак бих го направилДимитър Захариев е роден в бившето погранично село Либяхово, сега Илинден, община Хаджидимово. На 20…Nov 27 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!