Емо Кошлуков изпусна нервите си: Сервитьорът търпи 3 часа лиготиите на дебелата ти жена, а ти му оставяш 2 лева бакшиш

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Сервитьорът търпи 3 часа лиготиите на дебелата ти жена, а ти му оставяш 2 лв. бакшиш! Не става…
Програмният директор на БНТ Емил Кошлуков сащиса потребителите в мрежата с изненадващо слово в защита на сервитьорите и сервитьорската професия.
Оказа се, че Емо е твърдо „За“ въвеждането на строго определен процент в бакшиша на обслужващия персонал. Ето какво заяви той разпалено преди минути:
„С бакшиша ползвам старото правило: 10% за обяд и между 12% и 15% за вечеря. Според мен е ясно – тези хора търчат и ти прислужват, а заплатите им са малки, разчитат на бакшиша.Жан Виденов – единственият, който успя да се оттегли почтено от политикатаДжордж Сорос идва в България веднага след 1989 г. и създава фондация “Отворено общество“, която се з…Nov 20 2018vijti.com

Ако си направил сметка от 10 лева, левче е ок, не е много работата, но ако е 100, явно са ти носили и отсервирали повече, затова трябва да е процент от сметката. Вечер е по-висок, защото са по-натоварени.
И как така има хора, за които бакшишът е просто закръгляне? Сметката е примерно 167.50, те оставят 170 и викат – ми нали оставихме?
Това момиче ти принася и отнася три часа. Търпи ти просташките шеги, дебелата ти жена… Пет пъти го връща за салатата, щото е нервна и иска кюфтета, но си изкарва диетичния стрес на сервитьорката. Тоя до теб яде като прасе, омазал цялата покривка, а милото ви дете чупи трета саксия…

Обаче ти – два лева бакшиш, и даже с размах, щедро вика абе закръгли ги, няма проблем, да оставим нещо на момичето.
Мисля, че в трудовия кодекс за сервитьори трябва да пише ясно, че на гадни клиенти може да се изплюеш в супата, заедно с цялата смяна колеги.
То и да не пише, те си плюят, сигурен съм.
В града – герой казваме, че никога не се караш с човек, който ти слага храна в устата“, категоричен е в убежденията си Емил Кошлуков.

Любоптини факти за Емил Кошлуков и автобиография
Рождена дата: 26.10.1965
Пол: Мъж
Роден на 26 октомври 1965 г. в Пазарджик.
1985 г.- Завършва английска гимназия в Пловдив.
1985 г. – като войник е осъден на 6 г. за опит да предизвика бунт в казармата; излежава присъдата в старозагорския затвор.
1988 г. – освободен предсрочно от затвора и армията.
1989 г. – приет за студент в СУ „Св. Кл. Охридски“, специалност английска филология.
14 ноември 1989 г.- по негова инициатива се създава първото Независимо студентско дружество. По-късно учредява Федерацията на независимите студентски дружества и е избран за неин координационен секретар.
Участва като делегат на СДС и водач на студентите на Националната кръгла маса през 1990 г, на която опозиционният СДС и БСП преговорят за условията за провеждането на изборите за Велико народно събрание.Един от популярните и активни лидери на СДС през 1990 г. На 14 декември 1989 г. заедно със студентското дружество ръководи студентския митинг, който се сля с Живата верига, която по-късно прерастна в общограждански протест и обсада на Парламента. Тогава президентът Петър Младенов изрече репликата си за танковете. При пожара на Партийния дом (26 август 1990) бе набеден от про-комунистически среди, че е участвал в подпалването. Той се появява на мястото на пожара и се опитва да спре погромаджиите, за което има, както свидетели, така и видеоматериал. Но атаката срещу него беше много силна. Отнеха му международния паспорт. Забраниха му да напуска страната.По сведения на СДС (верни или не) предстоеше да бъде арестуван. Зад него вървеше „опашка“ от агенти. От името на СДС поисках от министъра на вътрешните работи да му се върне паспорта. Вечерта организирахме минаването му през границата. Това беше един от екшъните на 1990 година. Чрез „наши хора“ Кошлуков премина през КПП Брегово (другите го „чакаха“ на аерогара София и Калотина) и се озова в Белград. След два дни беше в САЩ. 1991 – 1996 г. – Завършва политология в Калифорнийския университет в Санта Барбара (САЩ). През цялото време на следването си поддържа тясна връзка с България. Следи събитията, завръща се и в някои от тях участва лично. Активно сътрудничи на президента Жельо Желев по време на неговия мандат 1991-1996 г., работи и с партия Либерали.
1997 – 1998 г. – След окончателното си завръщане в България се отдава на обществена дейност – ръководи благотворителна организация, прави политически анализи. Заявява, че няма намерение да се включва отново активно в политиката.През 2001 година се присъединява към НДСВ и става депутат в 39-ото НС.През лятото на 2004 година е сред учредителите на партията Новото време, а на 11 юли същата година Изпълнителното бюро го избира за неин председател. 2005 – Новото време участва в изборите за 40 НС, но не успява да премине 4-процентната бариера и остава извън парламента.Недялко Недялков: „Един циник си отиде от политиката“. А кога ще протестирате пред Сараите в Бояна?*Ослепелият, оскотял, овчедушен народ… какво друго да направи, освен да услужи на душманина си?
Сега …
Nov 20 2018vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!