Една туркиня- приятелка ми я даде тази рецепта за типично ястие подобно на нашата баница. Обожавам я и няма как да не ви я споделя

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Приготвяне: 30 мин

Готвене: 60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност: 500 kcal

Турска баница с кайма е страшно вкусна и лесна за приготвяне

Нямате време, нито особена работоспособност – няма проблем. Защото винаги бихте могли да си направите една страшно вкусна и много мързелива баница с месо като известната турска баница с кайма.

Сами ще се уверите, че тя ще стане едно от предпочитаните ви вкусотии в менюто.

Най-хубавата баница с готови кори – все едно е с домашни! Залейте я с това и ще се надуе до небето:Винаги, когато нямам много време, приготвям тази баница за обяд. Тя е засищаща и много вкусна. Винаг…Apr 13 2022vijti.com

Продуктите, които е необходимо да си купите са следните – точени кръгли кори, около 300 грама телешка кайма, една глава лук, около две лъжици домашна лютеница, 3 яйца, чаша кисело мляко, четири лъжици олио, черен пипер, сол, кимион, чубрица и червен пипер на вкус.

Мързелива турска баница с кайма – да си оближеш пръстите, а се приготвя толкова лесно и бързо

И така, започваме да правим нашата турска баница с кайма като запържим първо лука в загрятото олио, като към него добавим каймата и пържим, докато тя стане на раздробени парченца и се запържи добре. После прибавяме от всички изброени по горе подправки.

След това разбиваме трите яйца с олиото и киселото мляко. Вземете една от точените кръгли кори и я намажете добре със сместта от яйцата, олиото и млякото. После прегънете на две части и по по-широката нанесете каймата. Завийте я на руло и после него на охлювче в намазнената тавичка.

Направете това със всички кори, а най-отгоре полейте с остатъка от яйчената смес. Поставете своята турска баница с кайма във фурната, която вече сте загряли до 180 градуса и я оставете да се пече вътре, докато хване приятна златиста коричка отгоре.

Сами ще се уверите, щом я вкусите, че това е една от най-апетитните баници , които сте опитвали и бързо ще се превърне във ваша любима. Тъй като, за разлика от обикновената баница със сирене, в тази имате месце и много повече вкусове, които със сигурност отварят апетита и предразполагат към прекрасна вечер със сладък мохабет.

Най-вкусната рецепта с кори за баница – сложете им ТОВА вместо сирене и ще ги ядете от сутрин до вечер!От готови кори за баница ще приготвите чудна вкусотия , за която иначе си давате парите в пекарната!…Apr 5 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!