Васил Михайлов живее трудно: Капитан Петко Войвода почти напълно загуби зрението си, но няма пари за операция на очите

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Васил Михайлов не можел да си позволи да си направи операция на очите, макар да бил изгубил зрението си почти напълно, научи HotArena.
Големият български актьор, който на 6 април ще навърши 81 години, имал катаракта, от която специалистите можели да го отърват само с едно завъртане на скалпела, както преди година спасиха от същата диагноза Стоянка Мутафова.
При екранният капитан Петко Войвода обаче нещата не стоят така. За интервенцията лекарите му поискали 2500 лева – сума, която не можел да покрие само с мизерната си пенсия. Въпреки че актьорът ветеран продължава да играе в някои постановки на Военния театър, хонорарите, които взимал, са символични, писа „Ретро“.
Васил Михайлов е любим български актьор, но нека видим как живее днес капитан Петко ВойводаКапитан Петко Войвода е български революционер, който не само се бори за свободата на отечеството ни…Jan 24 2019vijti.com

Основният му месечен доход е скандално ниската пенсия, която държавата му отпуска.
Преди две години Михайлов бе удостоен със специална пожизнена финансова награда. Ако не я беше отхвърлил гордо, той щеше да получава по 700 лева на месец. Бай Васо отказа да получи и приза „Икар“, който Съюзът на артистите му присъди за цялостно творчество. 80-годишният артист бойкотира присъдените му пари и отличия в знак на протест със случващото се в театъра и страната.
„Краката отдавна ме предадоха, но сега и очите“, споделя Михайлов, който в последните няколко години се придвижва из столицата задължително с помощта на бастун.

Но въпреки влошеното си здраве, наскоро Михайлов се присъедини към каузата за издаването на диска „Васил Михайлов чете Вазов и Ботев“, в която чете стихове от двамата поети. Актьорът прави това безвъзмездно, въпреки че в момента чете трудно.
„Малко професионално закъсах с очите и затова трудно чета, но все едно. Когато си много сам и вземеш Ботев или Вазов, и целият свят идва при тебе“, сподели с вълнение актьорът.
„Ботев и Вазов ще бъдат вечният огън на нашето родолюбие.
Много исках да участвам в това четене за големите революционери на България“, обясни пред репортери той.
Източник: ХотАрена
Ламбо плаща по 5 бона месечно на безработния си син: Стефан Данаилов издържа Влади и погасява кредита муСтефан Данаилов ежемесечно превеждал на сина си Владимир по 5 хиляди лева издръжка. Макар наследникъ…Feb 25 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!