Актрисата Йорданка Кузманова разкри, че първият космонавт Юрий Гагарин бил влюбн в нея

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Първият космонавт Юрий Гагарин е бил влюбен в голямата българска актриса Йорданка Кузманова! Това се случило преди повече от 30 години, когато двамата се срещат в „Евксиноград“, а Кузманова е конферансие на вечер, посветена на космонавтиката.
„През цялата вечер Гагарин не откъсна очи от мен. Даде ми автограф, на който написа, че съм имала енергия, с която мога да изстрелям ракета. Дори ме нарече „първата космическа стюардеса“, спомня си днес Данчето. След първия летец цяла вечер разпитвал колегите за българката – има ли семейство и добра актриса ли е. „Но това е минало. Никога не съм обръщала особено внимание на ухажванията от мъже в живота си“, споделя през смях актрисата.Спомняте ли си Албена от „Всичко е любов“? Ето къде е днес, 40 години след филма!Актрисата, която стана любимка на няколко поколения българи с едноименния филм навърши 63 г.
В зорат…
Nov 14 2018vijti.com

Днес Кузманова, една от най-красивите и сек*апилни жени на сцената и екрана, открай време преминава през филми и спектакли като истинска и недостъпна кралица. „Била съм играла с най-готините мъже? Щом казваш! За мен съществува само добър и лош партньор. Химията или се получава, или не. Но само без с*кс в нея – ако гоним качеството. Е, сещам се за една-две любовни истории с колеги. Не искам да се правя на света вода ненапита. Но моите големи любови винаги са били и остават извън театъра. Когато си на работа, трябва да знаеш текста си и да направиш ролята си. Не те вълнува кой стои срещу теб. Спомням си на какво са ме учили най-големите, а не какво е било мъжкарското им излъчване. Коста Цонев коментираше безценни неща в занаята, Васо Михайлов в „Герловска история“ – също. Партньорството между артистите е по-интересно, отколкото сек*уалните им отношения.

Стефан Данаилов е очарователен мъж, но никога не съм го поглеждала с очите на жена. Ох, дано не ми се обиди! Той е перфектен и изумителен актьор, а не неясен обект на желанието“, формулира тя задкулисните тънкости. Само след ден в Народния театър отново ще видим Йорданка Кузманова в хитовия спектакъл „Пигмалион“. Той се игра 20 години с огромен успех и ще се възроди отново за юбилея на актрисата – на 3 ноември от 19,00 часа.
„Ох, как искам отново да се кача на сцената с Данчето. Толкова години сме били все заедно в „Пигмалион“! Но не мога, за съжаление, здравето в момента не ми го позволява. Ще гледам обаче да присъствам на спектакъла“, сподели Стефан Данаилов, едно от лицата в спектакъла, игран преди няколко години от първата ни трупа.

„Е, ако Стефчо го няма, поне до мен ще е Вальо Ганев, един също много талантлив колега, както и младите ми колеги – Радина Боршош, Мартина Георгиева и Мария Тепавичарова, и тях ги заобичах, много са талантливи“, каза Данчето, която и в момента продължава трескаво да репетира за събитието.

Към 200 са ролите на Йорданка Кузманова. Специализира при Жан-Луи Баро, среща се с кинорежисьора Сергей Параджанов, Анатолий Ефрос, Георгий Товстоногов и още много други големи имена в изкуството.

„Така е. Много съм играла, но най ме топли любовта на семейството – на сина ми Свиден, снаха ми и двете внучета. Благодаря на Господ, че ги имам!“, щастлива е днес Кузманова, която преди години единствена се преборва момчето й да излезе от кома, след тежка катастрофа.

„Това беше най-трудния ден в живота ми. Всичко ми е като в транс. Като научих, сърцето ми се изтръгна като с вакуум. Нямах пари да отида до Щатите, където вече работеше като компютърен специалист Свиден, за да го видя. Тогава билета ми плати баща му – Иван Ковачев. Сякаш избягах, не казах на никого, дори в Народния. Там помислиха, че съм в Харманли, където съм се скрила по повод 60-ата си годишнина. А аз кацнах и веднага в болницата. Нощувах там, говорех му, рецитирах му свои стихове, пеехме заедно със снаха ми Нина. Накрая той се събуди и каза: „А, ама ти си моята мама Данче“. После се оправи, но аз побелях. Преди него пък загубих брат си. Петър беше само на 33 години, когато хулигани го причакват пред нас на улицата и го пребиват до смърт. Брат ми остави три деца сирачета, тогава изпаднах в депресия. Дълги години бях така. И, да, имала съм много перипетии, но най-тежките изпитания Бог ми даде към близките. Е, вече съм добре, възстановена и готова за нови подвизи“, споделя с усмивка голямата ни актриса.

Кузманова – любовта и на Николай Волев

„Йорданка Кузманова бе една моя любовна афера, когато бях женен. За нея говоря в книгата си „Девствената проститутка“. Това призна преди месеци режисьорът Николай Волев, който пръв каза, че е бил лудо влюбен в красивата актриса. В биографията си авторът споделя и за жестокото чувство на вина, което го обхванало след края на аферата.Изповедта на 45-годишната Марина разтърси Интернет: Разбих семейството си, заради моята голяма любовАз съм на 45 години, с уж успяла кариера, имам всичко. Но си разбих семейството, бях обвинена дори о…Nov 5 2018vijti.com

Източник: bgdnes

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!