Само 3 съставки и ще ядете най- вкусния домашен сладолед

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

В горещите летни дни освежаващият сладолед е любимо лятно лакомство както за децата, така и за възрастните. Но аз наистина не искам да ходя само за него в препълнен супермаркет по време на коронавирус. Как да си направите сладолед у дома

Домашен диетичен сладолед с кисело мляко- 100 пъти по- вкусен от традиционнияПонякога топка ванилов сладолед е по-добра от всякаква кутия бонбони. Трудно е да се намери човек, к…May 28 2020vijti.com

В търсене на отговор, редакторите ни намериха проста и готина рецепта за домашен сладолед. За да постигнете перфектната кремообразна текстура и да избягате от летните горещини, са ви нужни само три компонента.

 

Как да си направите сладолед

 

Съставки

300 мл кондензирано мляко
300 мл сметана (25% мазнини, не по-малко)
90 г млечен шоколад
хартиени чаши за еднократна употреба
дървени или пластмасови пръчки

 

Приготвяне:

Изсипете сметаната в дълбока купа и я разбийте с миксер до буйна текстура. В процеса на бъркане масата трябва да се увеличи  2 пъти.

Постепенно изсипете кондензираното мляко в сметаната , комбинирайки компонентите с миксер или разбийте на ръка. Сладоледът е доста сладък, така че можете да използвате по-малко кондензирано мляко.

След това преместете получената смес в удобен контейнер, като използвате черпак.

Разтопете шоколада на водна баня или микровълнова фурна.

Напълнете всяка от чашките с разтопен шоколад, като го разстелите внимателно по стените и дъното. Поставете останалия шоколад обратно в купата, оставяйки само тънък слой по стените.

Когато чашките са покрити с шоколад, изпратете ги във фризера за 10 минути. Това време е достатъчно, за да се втвърди шоколадът по стените.

Напълнете чашите със сладолед, сложете клечка във всеки контейнер и го изпратете във фризера за 5 часа, или по-добре – за цялата нощ.

Когато сладоледът се втвърди, леко изрежете картонената чаша отгоре и внимателно я извадете от сладоледа.

Сега знаете как да направите домашен сладолед от прости съставки! Сладоледът ще ви завладее от първата хапка.

Между другото, не е необходимо да се облича сладоледът в шоколад. Можете просто да замразите сместа от сметана и кондензирано мляко, а след това да сервирате готовия сладолед с плодове и различни сиропи. Е, много просто и вкусно!

Ако ви е харесал този начин на приготвяне на сладолед у дома – покажете го на приятелите си! Добър апетит!

Домашен сладолед от 2 съставки – копринено нежен и много сметанов. Ще забравите пътя до магазина с тази рецепта:Този вкус е невъзможно да се забрави! Точно такъв беше сладоледът от детството – с наситен вкус и кр…May 22 2020vijti.com

ЗАЖЕНАТА

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!