Най-бързата вечеря: Пиле в пергамент – нежно месце, много разтопен кашкавал и сочен вкус:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Пилешкото месо по тази вкусна рецепта може да се приготви с гъби, зеленчуци, сушени плодове като например сушени кайсии или сини сливи, праскови и ананас. Изберете сирене по ваш вкус – най-вкусно става с кашкавал или моцарела.

Заливам пиленцето с яйца и става малка фантазия! Крехко, нежно и много сочно:Пилешкото е сред най-използваните видове месо в домакинството. Днес ви предлагаме да опитате тази фа…May 19 2020vijti.com

Просто не сте опитвали такова сочно, ароматно и вкусно пилешко филе. Днес ще използваме кашкавал и домати. За да се запази максималната сочност на ястието, то се приготвя в пергамент (хартия за печене) или фолио. Не само вкусно, но и оригинално! Ето рецептата за най-бързата вечеря – пиле в пергамент:

Пиле в пергамент

Продукти за две порции:

500 гр. пилешко филе

80 гр.

кашкавал или сирене1 домат

10 гр. растително масло

щипка смлян черен пипер

2 щипки сушен риган

5 гр. червен пипер

сол на вкус

Приготвяне:

Измийте филето под течаща вода и отрежете мастния слой, ако има такъв.

Натрийте готовото филе с подправки, сол, залейте с растително масло и го „разтрийте“ добре.

пиле с подправки

Нарежете доматите и сиренето на малки парченца.

домати с кашкавал

Пригответе големи парчета пергаментова хартия. Поставете филето в центъра и направете четири разреза в него, достатъчно дълбоки.

разрези пиле

Пъхнете парченцата домат и сирене в направените разрези. В суров вид доматите и сиренето значително стърчат над филето. Но след топлинна обработка всичко ще бъде красиво и равно.

пиле с кашкавал

Оформете от хартията нещо като лодка. За целта прегънете краищата на хартията няколко пъти, така че да дойде по-близо до месото, и усучете в двата края.

пиле в пергамент

Пригответе още един такъв пакет с останалите продукти.

Изпечете пилето в пергамент във фурната, загрята предварително на 200 градуса, за 30-35 минути.

пиле в пергамент рецепта

Ако забележите, че доматите са омекнали и сиренето се е разтопило, тогава вашето ястие е готово. Още докато месото не се е охладило, поръсете го със сушен риган. Риганът има способността да разкрива аромата си, попадайки върху горещо месо. Благодарение на това месото придобива невероятен вкус и аромат.

Поднесете готовото пиле в пергамент заедно с лодката от хартия. Да ви е сладко!

Пиле Фантазия по френски – сочно месце, пухкави картофки и много разтопен кашкавал. Малък разкош: Крехкото пилешко месце е съставка на много вкусни рецепти. Днес ви предлагаме да опитате тази ист…May 13 2020vijti.com

Зажената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!