Лимонов пухкав и мек кекс за неканени гости и спешни случай на липса на сладко

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Той е въздушен, нежен и толкова  вкусен! Кексът е универсалният сладкиш, с който може да се измъкнете от всяка ситуация Тайната на този ефект се крие в една съставка – лимонадата. Благодарение на газираните мехурчета тестото се издига по-високо и по-бързо. Дори неопитна домакиня ще може да изненада роднините с невероятни сладкиши!

Старинна рецепта със смокини за пълен рестарт на организма – по-здрави, по-умни, по-слабиСмокинята е плод, почитан още в Древността заради завидните си качества и невероятния вкус. И вие си…Nov 16 2019vijti.com

Има два начина за печене на кекс според тази рецепта: във фурната и в мултикукер  Как се готви във фурната – вижте по-долу. В бавната готварска печка просто задавате режим и време за печене (50 минути). След звуковия сигнал изваждате от купата, обръщате и печете още 50 минути.

Съставките

Яйце 4 бр

захар 1,5 чаша

Ванилия10 g

лимонада 1 чаша

Слънчогледово масло 1 чаша

Пшенично брашно 3 чащи по 250мл

сода или бакпулвер 10 g

подготовка

Пресейте брашното с бакпулвера. В отделна купа разбийте яйцата с обикновена и ванилова захар. Продължавайки да разбивате, изсипете струя слънчогледово масло, след това налейте лимонада. Добавете брашното на части.

Изсипете тестото в тава за печене (с високи страни), намазана с масло. Поставете кексът във фурната за 40 минути и печете на 180 градуса. Готовността проверете с клечка за зъби. След готвене оставете продукта във фурната изключен за още 20 минути. След това извадете формата и веднага извадете кексът от нея.

Обадете се на приятелите си за чай или кафе и споделете страхотната рецепта!
Източник: За Жената

Кашлях месеци наред, докато не ме чу една приятелка- лекарка и не ми даде тази бабина рецепта. Спрях точно за няколко дниНастъпва време от годината, в което почти всички ставаме по-податливи на бронхит и кашлица , които с…Nov 11 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!