Google обяви, че Васил Левски се е самоубил

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

„Самоубийство“ това посоча като причина за смъртта на Васил Левски най-големият уеб портал и търсачка Google.
Подобна трактовка за кончината на една от най-святите личности в българската история, за човекът, екзекутиран заради своята революционна дейност за освобождаването на България от турско владичество, е меко казано подигравателна.

За първи път показаха едно от скривалищата на Васил Левски: В груб и неподправен вид то още пази тайните на АпостолаЗа първи път във Велико Търново показаха едно от тайните скривалища на Васил Левски. То се намира в …Feb 19 2019vijti.com

Аналите показват, че Васил Иванов Кунчев, известен още като Левски, Дяконът и Апостола, а и „Джингиби“ /неуловимият от турски/, е бил толкова горд, организиран и непреклонен, че дори мисълта чужденците да прочитат „самоубийство“ като причина за смъртта му е оскверняване на паметта му.

За убийството на бележития български идеолог и организатор на българската национална революция Христо Ботев пише траурния химн на България – „Обесването на Васил Левски“. Апостолът на свободата увисва на черното бесило край София след предателство  на свои, а смъртната му присъда след съмнителния процес е потвърдена лично от султана.

Google обяви, че Васил Левски се е самоубил

Google обаче очевидно нехае за подобни „подробности“. Информацията вероятно е дошла от злонамерени потребители, но в екипа на концерна работят толкова служители, а и е вложен изкуствен интелект, като в крайна сметка подобни „грешки“ би трябвало да са изключени.

От друга страна информационният портал „Уикипедия“ знае истинските паричини за смъртта на Левски. Дяконът е обесен на 18 февруари (6 февруари по стар стил) 1873 г. В последните си мигове той се изповядва пред архиерейския наместник на София отец Тодор Митов: „Каквото съм правил, в полза народу е“, като помолил прошка от отеца и от Бога, а в молитвите си да бъде споменаван като йеродякон Игнатий.

Източник: TrafficNews

Любимата снимка на Че Гевара, която е носел у себе си дори, когато е умирал, е снимката на Васил ЛевскиЛюбимата снимка на Че Гевара, която е носел у себе си дори, когато е умирал е снимката на Васил Левс…Jan 22 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!