COVID рекет! Искат 2000 лв. за прием в болница

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Крайно тревожни сигнали в пика на епидемията от коронавирус постъпиха в редакцията на Lupa.bg. Читател алармира, че в някои болници искали от пациентите големи суми от порядъка на 2000 лв., за да ги приемат по спешност за лечение.

Такава случка се разиграла преди около седмица в Окръжна болница в София. Lupa.bg научи, че на млада жена, закарана в лечебното заведение по спешност с двустранна пневмония, била поискана въпросната сума, за да се уреди с COVID-легло в болницата.

Изписаха от болницата мъж в тежко състояние и той почина в колата, докато се прибира 61-годишен мъж умира няколко дни след престоя си в болницата в Берковица. Той е бил приет заради и…Dec 2 2020vijti.com

Докато чакала в приемната на спешното отделение, до нея и нейния придружител се приближил някакъв служител, който тихо им прошепнал, че въпросът с приема може бързо да се уреди срещу 2000 лв.

„Стоят там и кършат пръсти, че няма легла, че не могат да те приемат… и изведнъж това! Аз не можех да повярвам на ушите си, щях да полудя!”, разказа гневно читател, пожелал анонимност. Той не се поддал на изнудването и ядосано извърнал поглед.

По думите му става въпрос за схема, при която лекарите не участвали пряко, а използвали посредник, който да опипа почвата и да провери дали пациентът е склонен да брои поисканата сума.

В крайна сметка болната жена била приета за лечение чак на другата сутрин и то в друга болница.

Отговор от болницата: „Ами никой ли не ви се обади, той от 2 дни е в моргата“Русенката Емилия Гатева написа гневен пост във фейсбук групата „Русенци“, в който разкрива трагичнат…Nov 30 2020vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

Recommended
Какво е да си любовница на шейх, а след това…
error: Content is protected !!